Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΔιάκριση μαθήτριας του Δημοτικού σχ. Φιχτίου Άργους στον 10 ο Μαραθώνιο Ανάγνωσης...

Διάκριση μαθήτριας του Δημοτικού σχ. Φιχτίου Άργους στον 10 ο Μαραθώνιο Ανάγνωσης του Μεταίχμιου

Ανάμεσα σε 8.οοο μαθητές και 500 σχολεία από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο, διακρίθηκε η μαθήτρια της Δ΄τάξης Ζωή Σκ. του Δημοτικού σχ. Φιχτίου, στον 10ο Μαραθώνιο Ανάγνωσης "Με ένα βιβλίο ταξιδεύω" !!!

Όταν τη ρωτήσαμε πώς τα κατάφερε μας είπε: «Πρέπει αυτό που κάνεις να το αγαπάς πολύ.»

Εμείς, οι εκπαιδευτικοί της, την καμαρώνουμε, όπως καμαρώνουμε και όλα τα παιδιά μας των Γ΄& Δ΄τάξεων που έζησαν την εμπειρία του διαγωνισμού με συνέπεια και ενδιαφέρον!

Είμαστε σίγουροι πως έκαναν ένα ταξίδι συναρπαστικό που θα τους μείνει αξέχαστο και η Ζωή θα είναι η έμπνευσή τους και το κίνητρό τους για να θέτουν στόχους και να τους κυνηγούν!

Αυτόν τον Μαραθώνιο Φιλαναγνωσίας δε θα μπορούσε να τον τρέξει μόνη της αν δεν είχε την εμψύχωση και την υποστήριξη των συμμαθητών της, ενώ και η ίδια μας εφοδίαζε με πείσμα κάθε φορά που θέλαμε να τα παρατήσουμε.

Όλοι οι εκπαιδευτικοί αισθανόμαστε τυχεροί και ευλογημένοι που μοιραζόμαστε τέτοιες στιγμές με τους μαθητές/τριές μας και ευχόμαστε: θερμά συγχαρητήρια στους μικρούς μας βιβλιοφάγους!

Η Ζωή και όλοι οι μαθητές των Γ’ & Δ΄τάξεων του Δημοτικού σχ. Φιχτίου συμμετείχαν αυτή τη δύσκολη χρονιά στο διαγωνισμό του Μεταίχμιου, στον οποίο τους παροτρύναμε να λάβουν μέρος, στηρίζοντας και προάγοντας τη φιλαναγνωσία. Όλοι οι μαθητές/τριες & έτρεξαν & με τα βιβλία του φετινού Μαραθώνιου, μέσω webex και 4 μαθήτριες –η Ζωή, η Ελισάβετ, η Μαρίνα και η Χριστίνα- κατάφεραν να κόψουν το νήμα και να στείλουμε τη συμμετοχή τους.

Μια συμμετοχή που τα παιδιά παρά τις δυσκολίες στήριξαν γιατί είχαμε βάλει ένα στόχο: να μπούμε στην κλήρωση για 50 δωρεάν βιβλία που θα λάμβαναν 10 τυχερά σχολεία, ώστε να ενισχύσουμε τη βιβλιοθήκη του σχολείου μας!

Το αποτέλεσμα όμως ήταν ακόμα καλύτερο! Η Ζωή μας χάρισε μια διάκριση που μας κάνει περήφανους, μας γεμίζει χαρά και ανοίγει το δρόμο σε όλα τα παιδιά να έχουν κίνητρο για νέους στόχους! Η Ζωή μας εμπνέει ! Ως νικήτρια του διαγωνισμού θα λάβει πλούσια δώρα από τη Skag της επιλογής της(τετράδια, μπλοκ ζωγραφικής, τετράδια δραστηριοτήτων και 4 βιβλία των εκδόσεων Μεταίχμιο).

Αυτό τον Μαραθώνιο δε θα μπορούσε να τον τρέξει μόνη της αν δεν είχε την εμψύχωση και την υποστήριξη των συμμαθητών της, ενώ και η ίδια μας εφοδίαζε με πείσμα κάθε φορά που θέλαμε να τα παρατήσουμε.

Με ανανεωμένο το ενδιαφέρον όλου του σχολείου θα βάλουμε τα δυνατά μας να τελειοποιήσουμε τις εργασίες της νέας μας βιβλιοθήκης "Η πύλη των Λεόντων" και να κάνουμε τα εγκαίνια όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες.

Η Δ/ντρια

Μαρία Σκαρπέντζου

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ