6 έξυπνοι τρόποι για να κάνετε το σπίτι σας να μυρίζει τέλεια…

- Advertisement -

Η όσφρηση είναι η αίσθηση που συνδέεται περισσότερο από όλες με τα συναισθήματα και Έρευνες δείχνουν πως το 75% των συναισθημάτων επηρεάζονται από τις μυρωδιές…

Αν θέλετε λοιπόν να δημιουργήσετε ένα περιβάλλον που θα σας κάνει πιο χαρούμενους, εμείς σας παρουσιάζουμε 6 τρόπους για να αρωματίσετε το σπίτι σας και να απολαύσετε στιγμές χαλάρωσης και ηρεμίας!

- Advertisement -

1. Τα κεριά είναι από τους κλασικούς τρόπους για να αρωματίσετε το σπίτι σας.

Το κλειδί είναι να αυξήσετε την λειτουργικότητά τους τοποθετώντας τα στους χώρους σας με στρατηγική. Βάλτε τα σε χώρους που είναι απρόβλεπτοι. Για παράδειγμα, μπορείτε να τα βάλετε κοντά σε κουρτίνες (σε ασφαλή απόσταση για να μην έχετε ατυχήματα!) και σε χώρους που υπάρχουν υφάσματα και ρούχα. Τα υφάσματα απορροφούν τις μυρωδιές και έτσι ο χώρος σας θα συνεχίσει να είναι αρωματισμένος ακόμα και αφού σβήσουν τα κεριά.

2. Απλώστε τα ρούχα στο καλοριφέρ.

Αφού βγάλετε τα ρούχα από το πλυντήριο, απλώστε μερικά στο καλοριφέρ για να στεγνώσουν. Η θερμότητα θα εξατμίσει την υγρασία και θα την απελευθερώσει στον αέρα του δωματίου. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να διαλέξετε το μαλακτικό με το άρωμα που σας αρέσει!

3. Φτιάξτε Αρωματικά Χώρου με τα πιο Αγνά Υλικά Αιθέρια έλαια

Τα αιθέρια έλαια είναι ιδανικά για να αρωματίσουν το σπίτι σας για μεγάλο χρονικό διάστημα και με πολύ υγιεινό τρόπο. Προμηθευτείτε έναν αρωματιστή (είναι η συσκευή με το κεράκι ρεσώ από κάτω) και βάλτε στην επιφάνειά του νερό μαζί με το αιθέριο έλαιο που προτιμάτε. Ανάλογα με το έλαιο που θα διαλέξετε θα εκμεταλλευτείτε και τις θεραπευτικές του ιδιότητες. Τα αιθέρια έλαια είναι ιδανικά για να αρωματίσουν το σπίτι σας για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Μπαχαρικά και φρούτα Έχετε παρατηρήσει πόσες μυρωδιές απελευθερώνονται στο περιβάλλον όταν καθαρίζετε ένα… μανταρίνι; Οι φλούδες των φρούτων όπως πορτοκάλι, μανταρίνι, λεμόνι, γκρέιπφρουτ κ.α. είναι ιδανικές για αρωματίσετε το σπίτι σας φυσικά. Χρησιμοποιήστε τον αρωματιστή και με λίγο νερό βάλτε μερικές φλούδες και ανάψτε ένα ρεσώ. Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και με κάποια μπαχαρικά, όπως τα στικς κανέλας και το γαρύφαλλο. Χρησιμοποιήστε τον αρωματιστή και με λίγο νερό βάλτε μερικές φλούδες και ανάψτε ένα ρεσώ.

4.Φτιάξτε Αρωματικά Πουγκιά Για τα Συρτάρια σας .Μόνο με 3 Υλικά

Αρωματικό αυτοκινήτου. Ένας απλός τρόπος για να είναι πάντα αρωματισμένος ο χώρος σας είναι να κρεμάσετε ένα αρωματικό αυτοκινήτου στο καλοριφέρ σας. Κάθε φορά που θα ανάβει θα απελευθερώνει και το άρωμα και θα το διαχέει στον χώρο. Κρεμάσετε ένα αρωματικό αυτοκινήτου στο καλοριφέρ σας.

5. Χρησιμοποιήστε τον φούρνο

Ο φούρνος είναι ο σίγουρος τρόπος για να αρωματίσετε ολόκληρο το σπίτι. Αν περιμένετε φίλους ή αν μαγειρεύετε για την οικογένειά σας, εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία και προσθέστε στο φαγητό σας ένα αρωματικό μπαχαρικό όπως μέντα ή κανέλλα. Αν από την άλλη, κανένα μπαχαρικό δεν ταιριάζει στη συνταγή σας, βάλτε φλούδες και μπαχαρικά σε ένα κατσαρολάκι με νερό και βράστε τα. Οι υδρατμοί θα εξαπλωθούν και θα έχετε ένα χαρούμενο και μυρωδάτο σπίτι! Ο φούρνος είναι ο σίγουρος τρόπος για να αρωματίσετε ολόκληρο το σπίτι.

6.Πανεύκολο DIY: Φτιάξτε Ατμόσφαιρα με τα Δικά σας Αρωματικά Κεριά! Κεριά Τα κεριά είναι από τους κλασικούς τρόπους για να αρωματίσετε το σπίτι σας. Το κλειδί είναι να αυξήσετε την λειτουργικότητά τους τοποθετώντας τα στους χώρους σας με στρατηγική. Βάλτε τα σε χώρους που είναι απρόβλεπτοι.

Για παράδειγμα, μπορείτε να τα βάλετε κοντά σε κουρτίνες (σε ασφαλή απόσταση για να μην έχετε ατυχήματα!) και σε χώρους που υπάρχουν υφάσματα και ρούχα. Τα υφάσματα απορροφούν τις μυρωδιές και έτσι ο χώρος σας θα συνεχίσει να είναι αρωματισμένος ακόμα και αφού σβήσουν τα κεριά.

- Advertisement -

________________