Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου, 2022
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΈνα εξαιρετικό βίντεο μαθητή από το Άργος στον διαγωνισμό "1821 μέτρα σε 200...

Ένα εξαιρετικό βίντεο μαθητή από το Άργος στον διαγωνισμό “1821 μέτρα σε 200 δευτερόλεπτα”

Ένα εξαιρετικό βίντεο, με το οποίο συμμετάσχει στον διαγωνισμό “1821 μέτρα σε 200 δευτερόλεπτα”, γύρισε στο Άργος πριν από λίγες ημέρες, ο μαθητής της Β’ τάξης του 1ου Γυμνασίου Άργους Θάνος Κορομπόκης.

Ο συγκεκριμένος Περιφερειακός Εκπαιδευτικός διαγωνισμός με τίτλο «1821 μέτρα σε 200 δευτερόλεπτα», τον οποίο συνδιοργανώνουν η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου, το Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού Πελοποννήσου (ΠΕ.Κ.Ε.Σ), οι Υπεύθυνοι  Φυσικής Αγωγής και Σχολικού Αθλητισμού (Υ.Φ.Α.ΣΧ.Α.) Πελοποννήσου και τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, απευθύνεται σε μαθητές/τριες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όλων των σχολικών μονάδων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, οι οποίοι/ες μπορούν να συμμετάσχουν ατομικά (με ευθύνη των γονέων) ή ομαδικά μέσω του σχολείου τους.

Στόχος του διαγωνισμού είναι οι μαθητές/τριες, με «όχημα» τον αθλητισμό, να γνωρίσουν την τοπική ιστορία της Ελληνικής Επανάστασης, κάνοντας χρήση της τεχνολογίας ως εκπαιδευτικό εργαλείο.  

Οι συμμετέχοντες καλούνται να διανύσουν μια απόσταση 1821 μέτρων, εντοπίζοντας στη διαδρομή τους στοιχεία/αναφορές στην Ελληνική Επανάσταση (ονομασίες δρόμων, αγάλματα, πλατείες κτλ). Στιγμιότυπα από τη διαδρομή τους, μαζί με ένα δρώμενο που θα κάνουν και θα έχει σχέση με την επανάσταση (χορός, ποίημα, τραγούδι, μουσική, θεατρικό κτλ), θα τα αποτυπώσουν σε ένα ολιγόλεπτο βίντεο 200 δευτερολέπτων, το οποίο θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού.
Τα καλύτερα βίντεο θα βραβευτούν και θα κερδίσουν δώρα αθλητικού εξοπλισμού.

Οι καταθέσεις συμμετοχών έληξαν την Δευτέρα 7 Ιουνίου και αναμένονται τα αποτελέσματα.
Ο μαθητής από το Άργος, με… “όπλα” του μια κάμερα χειρός και ένα drone, διένυσε 1821 μέτρα περπατώντας στην πόλη και κατέγραψε διάφορα σημεία, τα οποία διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο κατά την Επανάσταση του 1821.
Δυστυχώς, μέσα από τα υπέροχα πλάνα του, καταγράφηκε και η κακή κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι οικίες σημαντικών προσώπων της Επανάστασης (Μακρυγιάννη, Τρικούπη, Τσώκρη), για την οποία μάλιστα μόλις χθες ανακοινώθηκε και εκστρατεία διάσωσης των ιστορικών αυτών μνημείων, από πολίτες, ακαδημαϊκούς, δασκάλους και πολλές προσωπικότητες, οι οποίοι ζητούν από τα Υπουργεία Πολιτισμού και Περιβάλλοντος την άμεση διάσωσή τους.
Δείτε το υπέροχο βίντεο του μαθητή στο παρακάτω link:
ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ