ΑΡΓΟΝΑΥΠΛΙΑ

Ο Μαλτέζος για την επίσκεψη στην Αργολίδα του Αν. Υπουργού Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη

Με μεγάλη χαρά υποδεχόμαστε στην Αργολίδα τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη ο οποίος ήρθε αφενός για να εγκαινιάσει τον αξονικό τομογράφο στο Ναύπλιο αφετέρου να διαπιστώσει την κατάσταση στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια υγεία στο Νομό.

Δόθηκε μια μάχη κατά της πανδημίας και ευελπιστούμε πως βρισκόμαστε πια ξεκάθαρα στο τέλος της. Μάχη η οποία όπως δείχνει, πια, θα είναι σύντομα νικηφόρα.

Θα ήθελα να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μας προς τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό αλλά και την ΚΟΜΥ ιδιαίτερα, που παρά τις ελλείψεις και τα προβλήματα αντιμετώπισαν τις όποιες καταστάσεις με επαγγελματισμό και υπευθυνότητα.

Θα ήθελα επίσης να επαναλάβω την δήλωση του Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα ότι είμαστε υπερήφανοι ως Περιφέρεια για την ουσιαστική συμβολή μας στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Η συμβολή μας έφτασε τα 120 εκατομμύρια € περίπου είτε σε στήριξη επιχειρήσεων, είτε σε προμήθειες σε αναλώσιμα και ιατρικά μέσα, είτε σε πιστώσεις προς δημόσιες υπηρεσίες για την αντιμετώπιση προβλημάτων με μετανάστες.

Ήταν χρήματα τα οποία στερήθηκε ο πελοποννησιακός λαός από έργα υποδομών. Από τα 120 εκατομμύρια τα 50 πήγαν ευθέως προς την υγεία για αναλώσιμα.

Έχουμε ήδη εντάξει προγράμματα για τα δύο νοσοκομεία στο ΕΣΠΑ, ολοκληρώνουμε την ανακαίνιση στο Κέντρο Υγείας Λυγουριού, έχουμε ήδη διαθέσει αρκετά χρήματα για την αγορά καθώς και τη διάθεση μηχανημάτων.

Αυτό δε σημαίνει ότι η κατάσταση της υγείας στην Αργολίδα είναι ικανοποιητική. Και,  πως να είναι ικανοποιητική όταν δεν διαθέτουμε ένα Νομαρχιακό Νοσοκομείο ικανό να παρέχει Υπηρεσίες Υγείας στις δύο μεγάλες πόλεις αλλά και στους χιλιάδες επισκέπτες της Αργολίδος.

Την ανάγκη αυτή έχει αντιληφθεί απολύτως ο Περιφερειάρχης και όπως έχουμε ήδη δηλώσει, το πρώτο αίτημα μας θα είναι η ένταξη στο ταμείο ανάκαμψης  της ανέγερσης του νομαρχιακού Νοσοκομείου Αργολίδας. Δεν είναι άλλωστε τυχαία η επισήμανση του Πρωθυπουργού, μόλις προχτές, ότι είναι απαράδεκτη η ύπαρξη δύο μικρών νοσοκομείων σε πολύ κοντινές πόλεις.

Δεν θα είναι μία εύκολη προσπάθεια θα χρειαστούμε, βεβαίως, την αμέριστη βοήθεια του Υπουργείου και όλων των εμπλεκόμενων φορέων για να μπορέσουμε να φέρουμε την υγεία στην Αργολίδα στο επίπεδο που της αξίζει.

 

 

Argonafplia.gr (NT)

Πρόσφατα

Μεγάλη Παρασκευή : Η κορύφωση του Θείου Δράματος

Η Μεγάλη Παρασκευή είναι μέρα απόλυτου πένθους για όλη την Χριστιανοσύνη, απόλυτης αργίας και νηστείας,…

15 λεπτά πριν

Άργος: Διακοπή υδροδότησης σήμερα 3 Μαΐου

Διακοπή υδροδότησης για σήμερα 3 Μαΐου 2024 ανακοίνωσε η Δ.Ε.Υ.Α.ΑΡ.Μ. Δείτε την ανακοίνωση: Σας ενημερώνουμε…

30 λεπτά πριν

Ετοιμάζουν να κάψουν τον Βαραββά στην Νέα Κίο Άργους

Ένα έθιμο που έρχεται από την Κίο της Μικράς Ασίας αναβιώνει κάθε χρόνο Μεγάλη Παρασκευή…

2 ώρες πριν

Πρόεδρος ΕΑΣ Αργολίδας: Σύγχυση για το ζήτημα των επιδοτήσεων (βίντεο)

Σύγχυση επικρατεί στον αγροτικό κόσμο της χώρας με τις επιδοτήσεις. Ο κ. Αντωνόπουλος, πρόεδρος ΕΑΣ…

16 ώρες πριν

Διενέργεια άσκησης αντιμετώπισης δασικής πυρκαγιάς μεγάλης έκτασης με την κωδική ονομασία «ΔΙΑ ΠΥΡΟΣ 2024 στην Αργολίδα

Από τη Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Αργολίδας ανακοινώνεται ότι, την Πέμπτη 16-05-2024 και ώρα έναρξης…

20 ώρες πριν

Συσσίτιο Ευαγγελίστριας Ναυπλίου: Γεύματα Αγάπης ενόψει του Πάσχα (βίντεο)

Το συσσίτιο της Ευαγγελίστριας Ναυπλίου «Γεύματα Αγάπης» για 15η χρονιά βρίσκεται δίπλα σε όλους όσους…

20 ώρες πριν