Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΣυνδικάτο Τροφίμων Αργολίδας: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 10 Ιουνίου στην Πλατεία...

Συνδικάτο Τροφίμων Αργολίδας: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 10 Ιουνίου στην Πλατεία Αγίου Πέτρου στο Άργος

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ
ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ!!

ΠΕΜΠΤΗ 10 ΙΟΥΝΗ 2021, 10:30 π.μ., ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓ. ΠΕΤΡΟΥ, ΣΤΟ ΑΡΓΟΣ

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι, συμμετέχουμε μαζικά στην απεργία ενάντια στο άθλιο νομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση, για να αποτελειώσει ό,τι έχει απομείνει από τα εργασιακά μας δικαιώματα και να διαλύσει τη συνδικαλιστική οργάνωση και δράση των εργαζόμενων.

Καθιερώνεται 10ωρη δουλειά, που θα επιβάλλεται από τους εργοδότες με ατομικές συμβάσεις εργασίας. Οι δύο επιπλέον ώρες εργασίας θα είναι χωρίς αμοιβή, με την κυβέρνηση να παραπέμπει τον εργαζόμενο σε αναπλήρωσή τους με μειωμένο ωράριο ή άδεια όποτε συμφέρει την επιχείρηση. Το νομοσχέδιο δεν κάνει διάκριση εφαρμογής του μέτρου για συμβάσεις ορισμένου ή αορίστου χρόνου.

Επιπλέον, αυξάνεται το όριο υπερωριακής απασχόλησης στις 150 ώρες τις οποίες μονομερώς θα μπορούν να επιβάλλουν οι επιχειρήσεις, ενώ επικαλούμενες «επείγουσας φύσης εργασία», ακόμα κι αυτό το όριο των 150 ωρών μπορεί να ξεπερνιέται. Μέχρι τις 150 ώρες ο εργαζόμενος θα αμείβεται με προσαύξηση μόλις 40%, ενώ με το ισχύον καθεστώς για πάνω από τις 120 ώρες η προσαύξηση είναι 60%. Δηλαδή, δουλειά μέχρι τελικής πτώσης για τα κέρδη των βιομηχάνων.

Με την κατάργηση του 8ωρου και την καθιέρωση της 10ωρης εργασίας την ημέρα, χωρίς πρόσθετη υπερωριακή αμοιβή και αύξηση των υπερωριών στις 150 ώρες που θα είναι και φθηνότερες κατά 20%, ανοίγει η πόρτα διάπλατα για την έκρηξη της ανεργίας. Η Κυριακάτικη αργία μετατρέπεται σε σπάνια εξαίρεση, ενώ καταργείται η Επιθεώρηση Εργασίας και απελευθερώνονται οι απολύσεις. Με την τηλεργασία επιβάλλεται δουλειά χωρίς όρια, όποτε θέλει ο εργοδότης και παράλληλα μπαίνουν νέα εμπόδια στην απεργία και τη συνδικαλιστική δράση.

Εύκολα μπορεί να καταλάβει ο καθένας τι σημαίνουν όλα αυτά και για τον κλάδο μας, που υπάρχουν διακυμάνσεις όσον αφορά τον φόρτο εργασίας από μήνα σε μήνα. Οι εργοδότες πλέον θα έχουν την δυνατότητα να απασχολούν μέχρι και 10 ώρες την ημέρα τους εργαζόμενους και μάλιστα χωρίς πρόσθετη αμοιβή.

Συνάδελφοι, οργανώνουμε την αντίστασή μας κόντρα στην ηγεσία της ΓΣΕΕ και όσους την στηρίζουν, όπως τα Εργατικά Κέντρα του νομού που για ακόμη μια φορά δεν έχουν βγάλει άχνα για την σύγχρονη δουλεία που προσπαθούν να επιβάλουν με το τερατώδες νομοσχέδιο, κυβέρνηση – ΣΕΒ.

Είναι πλήρως ενσωματωμένοι στα εργοδοτικά και κυβερνητικά σχέδια, ως μηχανισμός του ΣΕΒ και της κυβέρνησης. Είναι αυτοί που όλο το προηγούμενο διάστημα δεν «έβλεπαν» κανένα νομοσχέδιο και αποκαλούσαν «γελοίους» όλους εμάς που προσπαθούσαμε να οργανώσουμε την πάλη των εργαζόμενων. Τώρα παραδέχονται ότι το νομοσχέδιο υπάρχει, το συζητάνε εδώ και καιρό με την κυβέρνηση και προσπαθούν να το “βελτιώσουν” με τις παρεμβάσεις τους.

Σε αυτή την κατεύθυνση, και αγνοώντας προκλητικά τις δεκάδες αποφάσεις των συνδικάτων για τις 3 Ιούνη, αποφάσισαν στην ολομέλεια της Διοίκησης της ΓΣΕΕ απεργία για τις 10 Ιούνη, με τις ψήφους της γνωστής εργατοπατερίστικης ομάδας ΠΑΣΚΕ- ΔΑΚΕ- ομάδας Βασιλόπουλου.

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ Η ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ!
Το 8ωρο, η κοινωνική ασφάλιση, οι συλλογικές συμβάσεις, κατακτήθηκαν με σκληρούς
αγώνες των εργαζόμενων απέναντι στην εργοδοσία και τις κυβερνήσεις της. Τίποτε δε
μας χαρίστηκε, τίποτα δεν ξεχνάμε.

Να μη γίνουμε η γενιά που θα χάσει όλα αυτά τα δικαιώματα που με αίμα κατέκτησαν οι προηγούμενες. Έχουμε την υποχρέωση να τα διευρύνουμε και να τα παραδώσουμε στα παιδιά μας. Να πάμε κόντρα στο κλίμα μοιρολατρίας που προσπαθούν να καλλιεργήσουν από κοινού ΣΕΒ – κυβέρνηση – αστικά κόμματα – κυβερνητικός εργοδοτικός συνδικαλισμός.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση να αποσύρει εδώ και τώρα το νομοσχέδιο έκτρωμα.

Διεκδικούμε:
 Σταθερό ημερήσιο χρόνο δουλειάς, με μείωση του εργάσιμου χρόνου. 7ωρο –
5ήμερο – 35ωρο.
 Ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις χωρίς καμία εμπλοκή του κράτους.
 Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς και κατοχύρωση
δικαιωμάτων.
 Προστασία της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων, με ευθύνη του
κράτους και των επιχειρηματικών ομίλων.
 Την κατοχύρωση της ελεύθερης και ανεμπόδιστης δράσης των συνδικάτων και
των συνδικαλιστών, κόντρα συνολικά στην κρατική, εργοδοτική παρέμβαση
και καταστολή.

 ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΜΑΧΗ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΠΕΜΠΤΗ 10 ΙΟΥΝΗ 2021

10:30 π.μ. – ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓ. ΠΕΤΡΟΥ – ΑΡΓΟΣ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ