Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΣυνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας για την...

Συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας για την διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου

Συνεδρίασε σήμερα το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας με κύριο θέμα τη συνεργασία που πρέπει να υπάρχει μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων για να αποτραπούν δυσάρεστα φαινόμενα κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι των Δήμων της Αργολίδας,  εκπρόσωποι της ΕΛ.ΑΣ., του Πυροσβεστικού Σώματος, του Λιμεναρχείου, του Δασαρχείου, του Ε.Ε. Σταυρού, της Αρχαιολογίας, της ΔΕΔΔΗΕ, των Εθελοντικών Ομάδων  καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Στη συνεδρίαση έγινε εκτενής αναφορά στα μέτρα πρόληψης που έχουν ληφθεί από τον κάθε εμπλεκόμενο φορέα στον τομέα αρμοδιότητάς του και καθορίστηκαν όλες οι λεπτομέρειες για την πλήρη ετοιμότητα.

Επισημάνθηκε η ανάγκη συνεργασίας όλων των εμπλεκόμενων φορέων και συζητήθηκε η υποχρεωτική εφαρμογή του μέτρου απαγόρευσης κυκλοφορίας οχημάτων σε δάση και ευπαθείς περιοχές.

Επιπλέον, ο Αντιπεριφερειάρχης τόνισε ότι οι Εθελοντικές Ομάδες θα προσκληθούν από την Περιφέρεια Πελοποννήσου για να τους δοθεί βοήθεια σε υλικά και σε μέσα για την καλύτερη διευκόλυνση της εκτέλεσης του εθελοντικού έργου.

Αναφέρθηκε δε ότι οι Δήμοι έχουν λάβει  χρηματοδότηση για τον καθαρισμό των δασικών δρόμων ώστε να συνδράμουν δυναμικά μαζί με την Περιφέρεια στην πρόληψη  και στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών.

Συνοψίζοντας , τονίστηκε η ανάγκη ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών, αφού διαχρονικά αποδεικνύεται ότι μεγάλη ευθύνη έχει ο ανθρώπινος παράγων τόσο στην εκδήλωσή των πυρκαγιών όσο και στην καταστολή τους.     

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ