Τετάρτη, 22 Μαρτίου, 2023
ΑρχικήΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ ΤΑ ΖΩΑΤα θέματα της ημερίδας της Γ΄ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου

Τα θέματα της ημερίδας της Γ΄ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου

Η Γ΄ Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου την Τετάρτη 12/5/2021 και ώρα 15:00 πραγματοποίησε διαδικτυακή ημερίδα υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος. Τα θέματα της ημερίδας ήταν :

1. Πανδημία: Αξιολόγηση υπάρχουσας κατάστασης, προβλέψεις, προτεινόμενα μέτρα

2. Λαθροθηρία: Αξιολόγηση ισχύοντος νομικού πλαισίου, επιπλέον κυρώσεις, προτάσεις αντιμετώπισης

3. Ασφάλεια: Μέτρα αυτοπροστασίας, πρόβλεψη ατυχημάτων, πρώτες βοήθειες

4. Θηροφυλακή: Ο κρίσιμος ρόλος, η στελέχωση και η βιωσιμότητα της υπηρεσίας

Ομιλητές από την πλευρά των Κυνηγετικών Οργανώσεων ήταν ο Πρόεδρος της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος κ. Γεώργιος Αραμπατζής ο οποίος έκανε εκτενή ανάλυση και τοποθετήθηκε για το θέμα της στείρωσης των κυνηγετικών σκύλων, όπως επίσης και για άλλα κυνηγετικά ζητήματα που απασχολούν την κοινότητα την εποχή αυτή.

Ο Πρόεδρος της Γ΄ Κ.Ο.Π. κ. Παναγιώτης Γραμματσούλιας ο οποίος πέρα των γενικότερων θεμάτων που απασχολούν την Ομοσπονδία έκανε εκτενή ανάλυση για την Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή και την πάταξη της λαθροθηρίας, ένα θέμα το οποίο πάντα απασχολούσε και απασχολεί τους Έλληνες κυνηγούς καθώς αποτελεί την αιχμή του δόρατος των κυνηγετικών οργανώσεων για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος ενώ είναι αδιαμφισβήτητη η προσφορά της στην δασοπυρόσβεση και στην πολιτική προστασία.

Ο Πρόεδρος της Δ΄ Κ.Ο.Σ.Ε. κ. Νίκος Σταθόπουλος ο οποίος ανέλυσε τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν κατά την φετινή κυνηγετική περίοδο λόγω του COVID-19 και της απαγόρευσης μετακινήσεων για τους κυνηγούς όπως επίσης αναφέρθηκε και για τα προβλήματα που υπάρχουν για τους υγροβιότοπους της Αιτωλοακαρνανίας και έκανε ειδική αναφορά και για τα όρνεα της κλεισούρας και την προστασία αυτών.

Ο Αντιπρόεδρος του Κ.Σ. Πύργου και μέλος του Δ.Σ. της Γ΄ Κ.Ο.Π. κ. Άλκης Κωνσταντόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε εκτενώς στα προβλήματα που υπάρχουν στο νομό Ηλείας στη διαχείριση και την προστασία του περιβάλλοντος και σε θέματα που αφορούν τους κυνηγούς και το Π.Δ. για τον Κυπαρισσιακό. Επίσης αναφέρθηκε στην αποξήρανση των λιμνών του Νομού Ηλείας και τις αρνητικές επιπτώσεις που υπάρχουν για το περιβάλλον, όπως επίσης και για τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στο περιβάλλον και επηρεάζουν και το κυνήγι μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007. Εκτενή αναφορά έκανε επίσης για την επικείμενη τοποθέτηση ανεμογεννητριών στον Ναό του Επικούρειου Απόλλων.

Από την πλευρά της Περιφέρειας εκτενή ανάλυση για θέματα που αφορούν την κυνηγετική οικογένεια και τοποθετήσεις έκαναν ο Περιφερειάρχης κ. Φαρμάκης, ο οποίος δεσμεύτηκε ότι θα είναι δίπλα μας στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων που έχει η Περιφέρεια και που ταλανίζουν αυτή την εποχή την κυνηγετική οικογένεια και ειδικά δε για το θέμα της στείρωσης των σκύλων.

Τοποθετήσεις έκαναν ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Παπαδόπουλος Τάκης ο οποίος έκανε ειδική μνεία στην προσφορά των κυνηγών και των Κυνηγετικών Οργανώσεων στο φυσικό περιβάλλον.

Ο κ. Σακελλαρόπουλος Παναγιώτης ο οποίος είναι και μέλος του 1ου Κυνηγετικού Συλλόγου Πατρών έκανε εκτενή αναφορά στην οικονομική συνεισφορά του κυνηγού και γενικότερα του κυνηγίου στην Ελληνική οικονομία.

Χαιρετισμό απεύθυνε και ο κ. Μπονάνος Χαράλαμπος ο οποίος αναφέρθηκε σε θέματα γενικότερα που αφορούν την αυτοπροστασία, των δραστηριοτήτων της υπαίθρου και που μέσα σε αυτές εντάσσεται και η κυνηγετική δραστηριότητα.

– Ο Πρόεδρος –                                                               – Ο Γ. Γραμματέας –

Γραμματσούλιας Παναγιώτης                                      Παπαδάτος Ανδρέας

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ