Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΚΤΑΚΤΟΠελώνη: Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός στην ΕΜΑΚ και στους υγειονομικούς το φθινόπωρο

Πελώνη: Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός στην ΕΜΑΚ και στους υγειονομικούς το φθινόπωρο

Στην απόφαση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό της ΕΜΑΚ, η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη μιλώντας στον ΣΚΑΪ τόνισε ότι ελήφθη για υπηρεσιακούς λόγους,

καθώς πρόκειται για μια ομάδα πολύ υψηλής ετοιμότητας και πρέπει να είναι σε άμεση διαθεσιμότητα ανά πάσα στιγμή ώστε να διασφαλιστεί η συνέχεια μιας κρίσιμης υπηρεσίας του κράτους. «Αν κάποιος δεν έχει εμβολιαστεί ή έχει νοσήσει, δεν υπάρχει δυνατότητα, όταν υπάρχει κίνδυνος, να λείψει ούτε ένας από μια βάρδια», σημείωσε και συμπλήρωσε ότι όσοι δεν εμβολιαστούν, θα μετατεθούν σε άλλες υπηρεσίες της πυροσβεστικής.  

Ερωτηθείσα σχετικά με τους λόγους που ο υποχρεωτικός εμβολιασμός δεν ξεκίνησε από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, ανέφερε ότι «ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει πει ότι η συζήτηση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών θα γίνει το φθινόπωρο, καθώς τώρα είναι όλοι μέσα στη μάχη και δε θέλουμε να δημιουργήσουμε εστίες σύγκρουσης στον χώρο της υγείας». 

Εμβολιασμοί 

Στο μέτωπο της «Γαλάζιας Ελευθερίας», η κ. Πελώνη τόνισε ότι δίνεται η  δυνατότητα στους κατοίκους των 19 μεγαλύτερων νησιών να εμβολιαστούν υπογραμμίζοντας ότι χθες άνοιξε η πλατφόρμα για τους πολίτες άνω των 18 ετών των νησιών να εμβολιαστούν με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson& Johnson.

Όπως είπε, έχουν ήδη ολοκληρωθεί οι εμβολιασμοί σε 40 νησιά και βρίσκονται σε εξέλιξη σε ακόμα 29. 

«Υπάρχουν νησιά που η πληρότητα και η ανταπόκριση στα ραντεβού είναι μεγάλη και σε άλλα υπάρχει μικρότερη», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Ερωτηθείσα για επάρκεια των εμβολίων της Johnson& Johnson, σημείωσε ότι δεν έχει εικόνα κάποιου προβλήματος. 

Παράλληλα, είπε ότι την ερχόμενη Παρασκευή 21 Μαΐου ανοίγει η πλατφόρμα για τους πολίτες 40-44 ετών για όλα τα εμβόλια και στη συνέχεια θα πάει ανά πενταετία προς τα κάτω, όπως είναι η προτεραιοποίηση. 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ