Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΟ Σύριζα – ΠΣ Ναυπλίου για την παραχώρηση 50 στρεμμάτων για ανέγερση...

Ο Σύριζα – ΠΣ Ναυπλίου για την παραχώρηση 50 στρεμμάτων για ανέγερση κτιρίων εκπαίδευσης και αθλητισμού

Ο Δήμος Ναυπλιέων υπέβαλε αίτημα προς την Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής για παραχώρηση 50 στρεμμάτων στην περιοχή ανάμεσα στις αποθήκες Κανελλόπουλου και Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών για την ανέγερση κτιρίων εκπαίδευσης και αθλητισμού.

Η συγκεκριμένη περιοχή είναι ζώνη Β’ προστασίας αρχαιολογικού χώρου (περιοχή 6 νόμος 396/Δ/8-6-99) και ανήκει στη ΖΟΕ, με σημαντικούς περιορισμούς στη χρήση και είναι ένας σημαντικός χώρος για το παραλιακό οικοσύστημα. Επίσης, βάση νομοθεσίας απαγορεύεται η κατάτμηση των εκτάσεων στην περιοχή.

Για την μετεγκατάσταση του 5ου Δημοτικού σχολείου, μπορεί να εφαρμοστεί το σχέδιο πόλεως, στο οποίο προσδιορίζεται η ακριβής τοποθεσία μετεγκατάστασης του συγκεκριμένου σχολείου.

Για την περίπτωση δημιουργίας νέου αθλητικού κέντρου, ο Δήμος Ναυπλιέων θα μπορούσε να είχε χρησιμοποιήσει οικόπεδο εφαρμόζοντας την επέκταση του σχεδίου πόλεως. Επίσης ένας από τους χώρους που είναι επαρκής και κατάλληλος για τη δημιουργία αθλητικού κέντρου, μπορεί ναι είναι ο χώρος του στρατοπέδου. Το Δημοτικό Συμβούλιο έχει πάρει απόφαση, το στρατόπεδο να περάσει στον Δήμο Ναυπλιέων. Από τότε δεν έχουμε καμία ενημέρωση για τις προθέσεις του Δήμου. Γιατί αυτή η σιωπή;

Μήπως τελικά πρόκειται για άλλη μία επικοινωνιακή πολιτική του
Δήμου;

Μπικάκης Νικόλαος
Δημοτικός Σύμβουλος

Συντονιστής Θεματικής Τοπικής Αυτοδιοίκησης
ΟΜ Σύριζα – ΠΣ Ναυπλίου

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ