Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΝαύπλιο: Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στο εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου του κρασόκτιστου στην...

Ναύπλιο: Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στο εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου του κρασόκτιστου στην Καραθώνα… (ΦΩΤΟ)

Στις 20 Μαΐου ημέρα Πέμπτη, εορτάζει το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου του κρασόκτιστου στην Καραθώνα Ναυπλίου.

Σήμερα παραμονή της εορτής  19 Μαΐου ημέρα Τετάρτη και ώρα 7:00 μ.μ εψάλει Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός.

Την ημέρα της εορτής ημέρα Πέμπτη και ώρα 7 π.μ. θα ψαλλεί η ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια θα τελεσθεί Θεία Λειτουργία.

Το εκκλησάκι  χτισμένο την περίοδο της πρώτης Ενετοκρατίας από έναν καπετάνιο που μετέφερε κρασί από κάποιο νησί του Αιγαίου προς το Ναύπλιο, που τότε ήταν μεγάλο εμπορικό λιμάνι και κέντρο εμπορίου προς την Ευρώπη και την Ανατολή.

Ο καπετάνιος με το πλοίο του μπαίνοντας νύχτα στο λιμάνι έπεσε σε σφοδρή κακοκαιρία , τότε για να σωθεί ο ίδιος και το πλοίο, έταξε να φτιάξει μια εκκλησία σε εκείνο το μέρος αφιερωμένη στον προστάτη των ναυτικών Άγιο Νικόλαο , έτσι και έγινε , το καράβι σώθηκε και ο καπετάνιος πραγματοποίησε το τάμα του και έφτιαξε την εκκλησία και μάλιστα με πολύ κόπο λόγω της δύσβατης περιοχής. Αντί για νερό για την λάσπη έβαλε κρασί.

Από τότε το εκκλησάκι στέκει αγέρωχο μέσα στους αέρηδες τα κύματα του χειμώνα και κόντρα στα φυσικά φαινόμενα αλλά και χάρη στις προσπάθειες του εκκλησιαστικού συμβουλίου της ενορίας της Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου, καταφέρνει μέχρι και σήμερα να είναι φύλακας άγγελος σε όλα τα πλοία που μπαίνουν στο λιμάνι της πόλης.

Βίντεο του travelpeloponnisos.gr  Ο Άη Νικόλας ο Κρασόκτιστος στην Καραθώνα Ναυπλίου

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ