Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΑναβάθμιση Δημοτικού Θεάτρου Ναυπλίου και των θεατρικών ομάδων του Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ.

Αναβάθμιση Δημοτικού Θεάτρου Ναυπλίου και των θεατρικών ομάδων του Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ.

Ο Δήμος Ναυπλιέων και ο ΔΟΠΠΑΤ Δήμου Ναυπλιέων ως αρμόδιο Νομικό Πρόσωπο , θέτοντας εξ’ αρχής ως στόχο την αναβάθμιση των θεατρικών ομάδων του Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ.

και μετά την σύμφωνη γνώμη όλων των μελών του Δ.Σ. αλλά και της ομάδας εργασίας του Θεάτρου, όρισε ως προσωρινό Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Θεάτρου τον κ. Τάκη Τσαρσιταλίδη ( Ηθοποιός – Σκηνοθέτης – MSc Θεατρολόγος ), μέχρι να τελεσφορήσουν οι διαδικασίες προκήρυξης της θέσης.

Οι σκοποί και οι στόχοι που τέθηκαν, έχουν ως εξής :

Η συνέχεια και η αναβάθμιση των δύο σκηνών που λειτουργούσαν τα τελευταία χρόνια ( ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ με υπεύθυνη την Βάλια Ρεντούλη και η ΠΑΡΑΜΥΘΕΝΙΑ ΣΚΗΝΗ με την Θάλεια Αντωνιάδη)

Η δημιουργία μιας ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ με επαγγελματίες ηθοποιούς (ορισμένοι απ’ αυτούς είναι συνδημότες μας ή με καταγωγή από το Ναύπλιο ή την Αργολίδα γενικότερα) με σκηνοθέτη τον καλλιτεχνικό διευθυντή.

Η δημιουργία μιας επαγγελματικής ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ με έναρξη λειτουργίας το 2022)

Ανοιχτή συνάντηση μόλις οι συνθήκες της πανδημίας το επιτρέψουν με όλους όσοι ενδιαφέρονται να στελεχώσουν το ΔΗ.ΘΕ.ΝΑ.

Η διοργάνωση σεμιναριακών κύκλων μαθημάτων υποκριτικής στο Ναύπλιο (1 ή 2 κάθε χρόνο) που θα απευθύνονται στα μέλη όλων των θεατρικών ομάδων της Πόλης ή του ευρύτερου Δήμου και ταυτόχρονα, αποστολή μελών του ΔΗ.ΘΕ.ΝΑ. σε εγνωσμένης αξίας θεατρικά σεμινάρια που διεξάγονται πανελλαδικά.

Εύρεση και διαμόρφωση χώρων που θα μπορούν οι θεατρικές ομάδες του Δήμου να κάνουν πρόβες ή να παρουσιάζουν τις δουλειές τους. Για τον σκοπό αυτό άμεσα θα γίνει συνάντηση (μόλις οι συνθήκες της πανδημίας το επιτρέψουν) του Δ.Σ. και του καλλιτεχνικού διευθυντή με τους εκπροσώπους των θεατρικών ομάδων .

Η δημιουργία ενός ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΧΟΛΙΚΩΝ θεατρικών ομάδων (σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας) από τον Ιούνιο του 2022 και κάθε Ιούνιο.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ