22 χρόνια από το τρομακτικό δυστύχημα στα Καμένα Βούρλα που στοίχισε τη ζωή σε δυο πυροσβέστες και δύο ακόμη συμπολίτες μας

- Advertisement -

22 χρόνια από το τρομακτικό δυστύχημα στον περιφερειακό Καμένων Βούρλων που στοίχισε τη ζωή στους πυροσβέστες Στάθη Ριζόπουλο, Νίκο Νικολάου και Σωτήρη Σταμέλο και σε δύο ακόμη συμπολίτες μας τους Κώστα Μανανά και Ανδρέα Παπακωνσταντίνου…

30 Απριλίου 1999 : Παραμονή πρωτομαγιάς… Ημέρα που έμελλε να μείνει βαθιά χαραγμένη στη μνήμη όλων και ειδικά στις οικογένειες των θυμάτων ενός εκ των τρομακτικότερων δυστυχημάτων στην ιστορία της.

- Advertisement -

Ημέρα μνήμης για τους αδικοχαμένους πυροσβέστες, που έπεσαν στο καθήκον στον περιφερειακό δρόμο των Καμένων Βούρλων!

Το κακό ξεκίνησε όταν οι άνδρες της τροχαίας σταματούν, στον περιφερειακό τότε δρόμο των Καμένων Βούρλων, για έλεγχο ένα βυτιοφόρο που μεταφέρει προπάνιο.

Στα επόμενα λίγα λεπτά, ένα μικρό φορτηγάκι τύπου βαν πέφτει στο πίσω μέρος του βυτιοφόρου και παίρνει φωτιά. Από την Π.Υ Λαμίας φεύγει αμέσως το πρώτο όχημα και μετά από 20 λεπτά περίπου φτάνουν στον τόπο του συμβάντος οι 3 αδικοχαμένοι πυροσβέστες. Πριν προλάβουν να πιάσουν τις μάνικες γίνεται το μοιραίο…

Μια τρομακτική έκρηξη συγκλονίζει την περιοχή και σκορπά τον θάνατο…!

Νεκροί οι Αρχιπυροσβέστες Στάθης ΡιζόπουλοςΝίκος Νικολάου και ο Πυρονόμος Σωτήρης Σταμέλος. Στο σημείο ξεψύχησαν επίσης ο 39χρονος οδηγός του βυτιοφόρου Ανδρέας Παπακωνσταντίνου και ο οδηγός του βαν Κωνσταντίνος Μανανάς.

Από την ισχυρή έκρηξη τραυματίστηκαν 14 ακόμη άτομα και από τύχη δεν θρηνήσαμε περισσότερα θύματα.

Ο 39χρονος οδηγός αν και βρισκόταν αρκετά μακριά χτυπήθηκε από κομμάτι λαμαρίνας στο κεφάλι και σκοτώθηκε επί τόπου, ενώ ο οδηγός του βαν που ήταν κοντά στο σημείο εξαϋλώθηκε και δεν βρέθηκε ποτέ!

Τα κομμάτια του βυτιοφόρου έφυγαν σαν τορπίλες και έπεσαν στα σπίτια και τα χωράφια. Το μεγαλύτερο από αυτά κατέστρεψε την στέγη ενός διώροφου σπιτιού 200 μέτρα μακριά, ενώ κομμάτια βρέθηκαν και σε απόσταση ενός χιλιομέτρου.

Την περασμένη Κυριακή 25 Απριλίου στα Καμένα Βούρλα ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας κ. Συμεών, παρουσία των επικεφαλής του Πυροσβεστικού Σώματος στην περιφέρεια και το νομό, των τοπικών αρχών, συγγενών και φίλων, τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο που έχει ανεγερθεί για τους ήρωες – πυροσβέστες.

- Advertisement -

________________