Σάββατο, 1 Απριλίου, 2023
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΒασίλης Δαρλάσης από το Άργος: O δεύτερος ασθενής που έκανε μεταμόσχευση πνεύμονα...

Βασίλης Δαρλάσης από το Άργος: O δεύτερος ασθενής που έκανε μεταμόσχευση πνεύμονα στην Ελλάδα με επιτυχία

Στην εκπομπή «Πάμε Δανάη!» μίλησε ο Βασίλης Δαρλάσης από το Άργος  ο οποίος διαγνώσθηκε με ιστιοκυττάρωση το 1999, για την περιπέτειά του και για το πώς είναι η ζωή του πλέον μετά τη μεταμόσχευση πνεύμονα στην οποία υπεβλήθη.

Από τον Οκτώβριο του 2016, 4 μήνες μετά το γάμο του, επιδεινώθηκε το πρόβλημά του με αποτέλεσμα να πάει στο Αττικό νοσοκομείο. Έμεινε  για 17 ημέρες μέχρι που τον παρέπεμψαν στον καθηγητή πνευμονολογίας και εντατικολογίας κύριο Ηρακλή Τσαγκάρη ο οποίος είναι επικεφαλής των μεταμοσχεύσεων στην Ελλάδα.

Μετά το 2000 έκανε τον μεταμοσχευτικό έλεγχο και ύστερα μπήκε σε πανευρωπαϊκή λίστα αναμονής για μεταμόσχευση. Δύο φορές βρέθηκε μόσχευμα το οποίο δεν ήταν ποιοτικό, ώσπου στα τέλη του 2020 βρέθηκε το τελικό μόσχευμα.

Από τότε έχουν περάσει έξι μήνες και είναι σαν να ξαναγεννήθηκε. Η ζωή του άλλαξε εντελώς  αφού τα τελευταία δυόμιση χρόνια ήταν σε οξυγονοθεραπεία και κοιμόταν με μάσκα Cpap .

Στήριγμά του σε όλο αυτό το Γολγοθά που του έδωσε δύναμη να το παλέψει και να μην τα παρατήσει ήταν  η γυναίκα του, Λίτσα.

Ο κ. Δαρλάσης μίλησε για τη σημασία του να γίνει κάποιος δότης οργάνων και ευχαρίστησε τον γιατρό του, την οικογένειά του και το δότη.

Δείτε το βίντεο της εκπομπής στο λινκ που ακολουθεί:

https://www.megatv.com/ec835476-4226-48ae-8a7b-1b9f9c8ed3a0 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ