Ενημέρωση από τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Αργολίδας για τη δωρεάν διάθεση των self tests την περίοδο του Πάσχα

ΕΟΔΥ rapid test
Rapid Test
- Advertisement -

Σας ενημερώνουμε ότι κατόπιν αιτήματος του Π.Φ.Σ. η πλατφόρμα δωρεάν διάθεσης των self tests θα είναι κλειστή

 

- Advertisement -

από το Μεγάλο Σάββατο στις 20:00m έως και την Τετάρτη 5 Μαΐου 2021 στις 08:00 π.μ όπως και κάθε Σαββατοκύριακο μέχρι και τη λήξη της δωρεάν διάθεσης των self tests από τα φαρμακεία που είναι στα τέλη Μαΐου.

Επίσης σας υπενθυμίζουμε εκ νέου ότι τα φαρμακεία ΑΔΥΝΑΤΟΥΝ να διαθέτουν τα self tests στη διάρκεια των διανυκτερεύσεων.

Τέλος υπενθυμίζουμε ότι η Μεγάλη Παρασκευή, η Δευτέρα του Πάσχα καθώς και η 1η Μαΐου, της οποίας φέτος η αργία μεταφέρθηκε την Τρίτη 4 Μαΐου είναι επίσημες αργίες για τα φαρμακεία σύμφωνα με το άρθρο 26 του Ν. 4613/2019 (ΦΕΚ 78 Α/24.5.2019).

Σας παραθέτουμε το εδάφιο στο οποίο αναφέρεται:

“Τα φαρμακεία απαγορεύεται να λειτουργούν στις κάτωθι αργίες εκάστου έτους, με την επιφύλαξη των διατάξεων περί διανυκτερεύσεων και διημερεύσεων: την 25η Μαρτίου, την Μεγάλη Παρασκευή, τη Δευτέρα του Πάσχα, την 15η Αυγούστου, την 25η και την 26η Δεκεμβρίου, την 1η Ιανουαρίου, την 6η Ιανουαρίου, την Καθαρά Δευτέρα, την 1η Μαΐου, την 28η Οκτωβρίου και του Αγίου Πνεύματος, την ημέρα εορτής του Πολιούχου Αγίου της πόλης και την ημέρα Απελευθέρωσης της πόλης”

Ως εκ τούτου τη Μεγάλη Παρασκευή τη Δευτέρα του Πάσχα και την Τρίτη 4 Μαΐου 2021 όλα τα φαρμακεία παραμένουν κλειστά εκτός από το φαρμακείο που εφημερεύει.

ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

- Advertisement -

________________