Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΚλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ Ερμιονίδας συνοδευόμενο από τον Γιάννη Γκιόλα στη Λαϊκή αγορά...

Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ Ερμιονίδας συνοδευόμενο από τον Γιάννη Γκιόλα στη Λαϊκή αγορά της Ερμιόνης

Κλιμάκιο στελεχών της Ο.Μ. Ερμιονίδας του ΣΥΡΙΖΑ συνοδευόμενο από τον βουλευτή Αργολίδας Γιάννη Γκιόλα μετέβη σήμερα Πέμπτη 22/4 στη Λαϊκή αγορά της Ερμιόνης

όπου πέρασε από τους πάγκους των παραγωγών και εμπόρων, μοίρασε φυλλάδια της Τοπικής Οργάνωσης και συνομίλησε μαζί τους ακολουθώντας κατά την περιήγηση τα επιβαλλόμενα υγειονομικά μέτρα.

Το ενδιαφέρον ήταν έκδηλο και ο διάλογος ζωντανός, πρόδιδε δε τη γνώση των περισσότερων για τις επιζήμιες και καταστρεπτικές επιπτώσεις στους ίδιους αλλά και στους καταναλωτές.

Οι άνθρωποι των λαϊκών εκδήλωσαν την δυσαρέσκειά τους σε σοβαρές διατάξεις, όπως η διαδικασία προκήρυξης με δημοπρασία των θέσεων σαν να πρόκειται περί εμπορικών επιχειρήσεων.

Την προτίμηση σε νομικά πρόσωπα που θα αποκλείσουν το δικαίωμα μικρών παραγωγών.

Την υποχρεωτικότητα καταχώρησης στο πληροφοριακό σύστημα των τιμών εκκίνησης των προϊόντων, κάτι που δεν επιβάλλεται ούτε σε μεγάλα souper markets.

Τις εξοντωτικές ποινές αναστολής των αδειών για εντελώς ευτελείς μικροπαραβάσεις.

Την άρνησή τους να επιτρέπεται η μετατροπή της άδειας των παραγωγών σε εμπορική, γεγονός που θα συντελέσει στο να διαταραχθεί η ποσόστωση των θέσεων που υπάρχει σήμερα με 50% παραγωγούς και 50% επαγγελματίες πωλητές οπωρολαχανικών και Βιομηχανικών ειδών.

Διατύπωσαν δε και θετικές προτάσεις, όπως τη συγκρότηση Νομικών Προσώπων για τη εποπτεία και διαχείριση των λαϊκών αγορών με εκπροσώπηση των Ομοσπονδιών στις Περιφέρειες όλης της χώρας και τη σύσταση 5μελών Επιτροπών βελτίωσης του συστήματος απόδοσης θέσεων.

Και ως επιστέγασμα τη δυνατότητα έκδοσης αδείας παραγωγού Λαϊκών Αγορών με τα απαραίτητα πιστοποιητικά ΟΣΔΕ στο Δήμο που κατοικοεδρεύει με ισχύ για όλη την Επικράτεια, σθεναρά όμως εξέφρασαν την άρνησή τους στις Προκηρύξεις και τους Διαγωνισμούς που θα ευνοήσουν τους μεγαλεμπόρους και τις αντίστοιχες επιχειρήσεις και θα αποκλείσουν τους παραγωγούς.

Υπεραμύνθηκαν του θεσμού των Λαϊκών Αγορών με το ποιόν, το χαρακτήρα και την προσφορά που επιτελεί επί 100 και πλέον χρόνια στην Ελλάδα, προσφέροντας στους παραγωγούς και μικρεμπόρους τη

δυνατότητα να διαθέσουν τα προϊόντα τους μη ξεπουλώντας τα στους εμπόρους σε εξευτελιστικές τιμές και στους καταναλωτές να εφοδιάζονται με φρέσκα, ντόπια και κυρίως φτηνά προϊόντα προσιτά στις λαϊκές οικογένειες.

Εκδήλωσαν τέλος τους φόβους τους για την καταστροφή τους εάν ψηφισθεί το απαράδεκτο και εξοντωτικό Νομοσχέδιο.

Για την αποφυγή λοιπόν του εκτρωματικού αυτού Νομοσχεδίου συστρατεύονται και ενώνουν τις δυνάμεις τους για αγώνες που προετοιμάζουν όλες οι Ομοσπονδίες τους Πανελλαδικά, ζητούν δε από το ΣΥΡΙΖΑ να συνδράμει και να υποστηρίξει τις προσπάθειές τους.

Η απάντηση των μελών του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ότι ο αγώνας είναι κοινός και θα δοθεί δυνατά και αποφασιστικά, μέσα και έξω από τη Βουλή.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ