Σήμερα θα σας παρουσιάσουμε μία εύκολη και πολύ νόστιμη συνταγή για φιλετάκια κοτόπουλου με κουρκουμά.
ΥΛΙΚΑ
4 φιλέτα κοτόπουλο (κατά προτίμηση στήθος)
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο χωρίς τη φύτρα, ψιλοκομμένη
2 πιπεριές κομμένες σε δακτυλίδια
2 ντομάτες κομμένες στα τέσσερα
1/2 κουταλιά της σούπας κουρκουμά
1 κουταλιά της σούπας αλεύρι κρίθινο
μισό κεσεδάκι κατσικίσιο γιαούρτι
αλάτι (θαλασσινό ή Ιμαλάϊων), πιπέρι μαύρο
ζυμαρικά βίδες χωρίς γλουτένη
4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Βάζουμε στην κατσαρόλα το ελαιόλαδο και όταν ψιλοζεσταθεί ρίχνουμε τα φιλετάκια και τα γυρίζουμε μέχρι να αλλάξουν χρώμα.
2. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα ανακατεύουμε μέχρι να τσιγαριστούν.
3. Ρίχνουμε τον κουρκουμά, τις πιπεριές και τις ντομάτες, αλάτι και πιπέρι καθώς και μισό φλυτζάνι νερό.
4. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για περίπου 30-40 λεπτά.
5. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το γιαούρτι.
6. Όταν το φαγητό απορροφήσει τα πολλά υγρά του προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι και το γιαούρτι, ανακατεύουμε και το αφήνουμε στη φωτιά για περίπου 5 λεπτά.
7. Συνοδεύουμε το φαγητό με ρύζι ή βίδες (κατά προτίμηση χωρίς γλουτένη).
Με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας Γ. Μαντζούνη απαγορεύεται η με οποιονδήποτε τρόπο και μέσο, διέλευση,…
«Ικέτιδες» του Αισχύλου Σκηνοθεσία : ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΚΑΛΜΠΑΡΗ ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΟΣΜΟΥ - ΘΕΑΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ Φεστιβάλ…
ΓΣΕΕ: Τι ισχύει για τις αργίες του Πάσχα. Ποιες ημέρες είναι αργίες και ποια είναι…
Ανακοινώνεται από το Λιμεναρχείο Ναυπλίου ότι σύμφωνα με αναγγελία Θυελλωδών ανέμων από την ΕΜΥ, στο…
Με μεγάλη επιτυχία αλλά και συμμετοχή πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 26 Απριλίου η ενημερωτική ημερίδα «Ψηφιακή…
Αξιότιμοι κύριοι καταστηματάρχες και εργαζόμενοι καταστημάτων της πόλεως του Άργους, Ονομάζομαι Νικόλαος Σιαχάμης και τα…