Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΟ περιφερειάρχης Παν. Νίκας τίμησε στο Ναύπλιο τους ήρωες Φιλέλληνες

Ο περιφερειάρχης Παν. Νίκας τίμησε στο Ναύπλιο τους ήρωες Φιλέλληνες

Σήμερα 20 Απριλίου 2021 ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας επισκέφτηκε την Καθολική Εκκλησία Μεταμόρφωσης Του Σωτήρος στο Ναύπλιο, με αφορμή την χθεσινή ημέρα του εορτασμού του Φιλελληνισμού.

Το ΒΙΝΤΕΟ:

Τον περιφερειάρχη και τους συμβούλους του καλωσόρισε στην εκκλησία ο Πολωνός, καθολικός ιερέας Ριχάρδος με την δικηγόρο Μαργαρίτα Πατς- Κάτρη, η οποία ανέλαβε την μετάφραση σε όλη την διάρκεια της επίσκεψης.

Ο Περιφερειάρχης δήλωσε: «το Ναύπλιο είναι η πόλη που έχει τη σημαντικότερη αναφορά προς τους Φιλέλληνες, λόγω και της ύπαρξης αυτής της κρύπτης! Στο εξής, στο Ναύπλιο θα γίνεται η κεντρική εκδήλωση της Περιφέρειάς μας για τον εορτασμό της Ημέρας του Φιλελληνισμού, αφού αυτός εδώ ο χώρος συγκεντρώνει τις περισσότερες μνήμες… Οφείλουμε να τιμούμε τη μνήμη τους κάθε χρόνο. Ας μην ξεχνάμε ότι ο Φιλελληνισμός υπήρξε μια βασική παράμετρος για την επιτυχία της Ελληνικής Επανάστασης»

Στην συνέχεια ο περιφερειάρχης κατέθεσε ανθοδέσμη στην κρύπτη, όπου φυλάσσονται τα οστά Φιλελλήνων. Τον περιφερειάρχη συνόδευαν οι αντιπεριφερειάρχες Ιωάννης Μαλτέζος, Δημήτρης Σχοινοχωρίτης και Γιάννης Μαντζούνης. 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ