Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου, 2022
ΑρχικήΕΚΤΑΚΤΟNutri-Score: Εξαιρούνται το ελαιόλαδο και τα ΠΟΠ προϊόντα

Nutri-Score: Εξαιρούνται το ελαιόλαδο και τα ΠΟΠ προϊόντα

Οι ευρωβουλευτές Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης, μέλος της Επιτροπής Γεωργίας και Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, μέλος Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με δήλωσή τους χαιρετίζουν την πρόσφατη υπερψήφιση σχετικής τροπολογίας από τις Επιτροπές Επιτροπή Εσωτερικής Αγοράς και Προστασίας των Καταναλωτών και Επιτροπής Εμπορίου.


Μία τροπολογία, που υπήρξε πάγιο αίτημα των Ελλήνων μεταποιητών και αποτελεί  θετική εξέλιξη για τις ελληνικές εξαγωγές, για τους Έλληνες αγρότες και μεταποιητές  καθώς ικανοποιεί το πάγιο αίτημα της εξαίρεσης  από την υποχρέωση επισήμανσης από το Nutri-Score του ελαιολάδου, προϊόντων ΠΟΠ/ΠΓΕ, ΕΠΙΠ και μονοσυστατικών τροφίμων.

Το γεγονός αυτό αποτελεί ένα πρώτο θετικό βήμα και επιβεβαιώνει ότι οι επίμονες και στοχευμένες προσπάθειες της Ελληνικής Κυβέρνησης και των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας αποδίδουν καρπούς.

Σημειώνεται ότι ο Μανώλης Κεφαλογιάννης με σχετική του ερώτηση είχε ήδη αποσπάσει τη δέσμευση της Ευρωπαίας Επιτρόπου για την Υγεία και την Ασφάλεια των Τροφίμων, κ. Στέλλας Κυριακίδου ότι δεν έχει ληφθεί καμία συγκεκριμένη απόφαση  σχετικά με το ζήτημα της προωθούμενης νομοθετικής πρότασης για το σύστημα Nutri-Score.

Υπενθυμίζεται ότι το Nutri-Score τιμωρεί ελληνικά προϊόντα όπως το ελαιόλαδο, υποδεικνύοντας  στους ευρωπαίους καταναλωτές ότι το κραμβέλαιο ή το λάδι καρύδας ή ακόμα και ανθρακούχα ποτά χωρίς ζάχαρη ως  προτιμότερες επιλογές.

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ