Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΣυγκέντρωση διαμαρτυρίας γονέων του Μουσικού Σχολείου Αργολίδας

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας γονέων του Μουσικού Σχολείου Αργολίδας

Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ Η ΣΩΜΑΤΙΚΉ ΚΑΙ Η ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΙΜΕΣ

Την 11 η Απριλίου 2021 ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Αργολίδας πραγματοποίησε με επιτυχία διαδικτυακή έκτακτη γενική συνέλευση με θέμα την ασφαλή επάνοδο των μαθητών στο σχολείο. Η Γενική Συνέλευση εμμένει στην πάγια θέση του Συλλόγου ότι η φυσική θέση των μαθητών είναι στο σχολείο, σε ένα σχολείο το οποίο θα είναι ασφαλές τόσο για τους μαθητές όσο και για το εκπαιδευτικό προσωπικό.

Στα πλαίσια αυτά η Γενική Συνέλευση διαπίστωσε ότι η εσπευσμένη επάνοδος των μαθητών Λυκείου στο σχολείο και σε μια περίοδο που το 3 ο κύμα πανδημίας δεν έχει ακόμα εκτονωθεί, γίνεται χωρίς να έχουν ληφθεί μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της πανδημίας στο σχολείο. Μετά την σχετική απόφαση της κυβέρνησης, από την Δευτέρα 12/4/2021 θα λειτουργούν μόνο οι λυκειακές τάξεις στα μουσικά σχολεία.

Δεν έχουν, ωστόσο, λυθεί ακόμα πρακτικά ζητήματα και δεν έχουν δοθεί από το υπουργείο διευκρινήσεις για τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργήσει η τηλεκπαίδευση στο γυμνάσιο. Οι εκπαιδευτικοί της σχολικής μας μονάδας διδάσκουν τις περισσότερες φορές τόσο στο γυμνάσιο όσο και στο λύκειο. Πώς θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των κενών;

Με ποιον τρόπο και σε ποιες τάξεις θα γίνονται τα μουσικά μαθήματα και τα σύνολα; Τί μέτρα θα ληφθούν για την ασφαλή μεταφορά και σίτιση των παιδιών μας;

Η επαναφορά των μαθητών των λυκείων στις αίθουσες διδασκαλίας βρίσκει το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας αντιμέτωπο με την συνηθισμένη πλέον κυβερνητική τακτική της μετάθεσης ευθυνών «Τα self test είναι το νέο μας όπλο ενάντια στην πανδημία» διατείνεται η κυβέρνηση. Για μια φορά ακόμα μετατίθεται στην «ατομική ευθύνη» των μαθητών και των γονέων η ασφαλής πρόσβαση στο σχολικό περιβάλλον ενώ η κρατική μέριμνα περιορίζεται σε ευχολόγια και σε αμφισβητούμενης αποτελεσματικότητας, ως προς την ευαισθησία διάγνωσης του COVID -19, διενέργεια αυτοδιαγνωστικών τεστ.

Η διεθνής επιστημονική κοινότητα εξέφρασε την γνώμη ότι τα λεγόμενα self test μόνο ως επικουρικό εργαλείο μπορεί να χρησιμοποιηθεί εφόσον αμφισβητείται η αποτελεσματικότητα τους σε ασυμπτωματικούς και προσυμπτωματικούς φορείς του ιού ενώ η ευαισθησία διάγνωσης κυμαίνεται σε χαμηλά επίπεδα της τάξης του 60-70% των νοσούντων.

Για πολλοστή φορά, βλέπουμε τους αρμόδιους φορείς να μην έχουν καμία διάθεση να αναλάβουν τη διενέργεια μαζικών και επαναλαμβανόμενων τεστ από εξειδικευμένο προσωπικό, και ανοίγουν τα σχολεία μεταφέροντας το βάρος στην “ατομική ευθύνη” των γονιών. Δηλαδή, τώρα καλούμαστε να γίνουμε και υγειονομικό προσωπικό για τα παιδιά μας, προκειμένου να μην προσληφθεί αντίστοιχο προσωπικό που θα διενεργεί τα τεστ με ασφάλεια και υπευθυνότητα!

Ως Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Αργολίδας, καλούμε την Κυβέρνηση  να αναλάβει επιτέλους την ευθύνη της απέναντι σε εκατοντάδες χιλιάδες γονείς και μαθητές όσον αφορά το άνοιγμα των σχολείων με ασφάλεια εν μέσω κορύφωσης της πανδημίας. Να ακούσει τις προτάσεις μας, να μειώσει τον αριθμό των μαθητών ανά τμήμα και να προσλάβει το απαραίτητο προσωπικό διενέργειας μαζικών και επαναλαμβανόμενων τεστ σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Να συνδεθεί το σχολείο με την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, να προσληφθούν σχολίατροι και σχολικοί νοσηλευτές.

Με γνώμονα τα παραπάνω η Γενική Συνέλευση της 11 ης Απριλίου 2021 αποφάσισε την πραγματοποίηση άμεσων δράσεων και συγκεκριμένα:

ΣΤΙΣ 16 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2021 ΚΑΙ ΩΡΑ 11:00 ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΊΟΥ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΜΕ ΑΙΤΗΜΑΤΑ:

Μείωση των μαθητών ανά τμήμα.

Μείωση των μεταφερόμενων μαθητών σε 25 ανά σχολικό λεωφορείο.

Τήρηση αυστηρών πρωτοκόλλων υγιεινής για τους οδηγούς των σχολικών λεωφορείων και των μεταφορέων σίτισης..

Προσλήψεις εκπαιδευτικών, νοσηλευτών, ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών και καθαριστριών.

Συνεχής προμήθεια προϊόντων καθαρισμού και απολύμανσης.

Κάλυψη των εξόδων για αγορές μασκών.

Διενέργεια αξιόπιστων δωρεάν χορηγούμενων τεστ για μαθητές,

εκπαιδευτικούς και καθαρίστριες από εξειδικευμένο προσωπικό

Χορήγηση δωρεάν σύνδεσης στο διαδίκτυο για όλες τις οικογένειες όλων των μαθητών.

Δωρεάν παροχή εξοπλισμού (Η/Υ, κάμερες, κλπ) στους μαθητές για την διενέργεια της Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης.

Να μην γίνουν προαγωγικές εξετάσεις για το τρέχον σχολικό έτος. Κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων.

Ενισχυτική διδασκαλία για την κάλυψη των εκπαιδευτικών κενών και αναπροσαρμογή της διδακτέας ύλης.

Για το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων Και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Αργολίδας

Ο Πρόεδρος

Ηλιόπουλος Παναγιώτης

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ