ΑΡΓΟΝΑΥΠΛΙΑ

Αργολίδα: Η συνεργασία εθελοντών, Περιφερειακής Ενότητας και Πυροσβεστικής Υπηρεσίας δείχνουν το δρόμο για ένα καθαρότερο περιβάλλον … (ΒΙΝΤΕΟ+ΦΩΤΟ)

Με μια ακόμη πολύ καλή πρωτοβουλία εθελοντές της Save Your Hood και άλλοι περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένοι πολίτες συνέλεξαν πολλές δεκάδες σακκούλες απορρίμματα από την ακτή λίγο μετά από το κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας στο Ναύπλιο.

 

Το ΒΙΝΤΕΟ: 

 

Μεταξύ των ευρημάτων και περισσότερα από 200 ελαστικά από οχήματα, που άλλα βρίσκονταν μέσα στη θάλασσα και άλλα στην ακτή.

Τα ελαστικά αυτά αφού συγκεντρώθηκαν έπρεπε και να απομακρυνθούν. Οι εθελοντές όμως δεν είχαν την δύναμη να σηκώσουν και να απομακρύνουν όλες αυτές τις ποσότητες.

Την λύση στο πρόβλημα έδωσε η συνεργασία των φορέων. Μέλος των εθελοντών ήρθε σε επαφή με εταιρία ανακύκλωσης που δέχτηκε να παραλάβει τα ελαστικά. Τα ελαστικά όμως έπρεπε να συγκεντρωθούν, να πλυθούν και να μεταφερθούν στην εταιρία ανακύκλωσης.

Ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Γιάννης Μαλτέζος ήρθε σε επαφή με τον διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που πρόθυμα αποδέχτηκε άνδρες της Υπηρεσίας με οχήματα να καθαρίσουν τα ελαστικά. Στην συνέχεια μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας συγκέντρωσαν τα ελαστικά που καθαρά πλέον απεστάλησαν στην Εταιρία Ανακύκλωσης.

Η όλη δράση δεικνύει την ανάγκη συνεργασίας πολιτών και υπηρεσιών προκειμένου να έρχεται το επιθυμητό αποτέλεσμα, που δεν είναι άλλο από την καθαριότητα και προστασία του περιβάλλοντος μας. Όσο για τα λάστιχα, καλό θα ήταν να γνωρίζουμε ποιοι τα πέταξαν ή αν τα παρέσυρε η κακοκαιρία του “Ζορμπά” να ξέρουμε σε ποιον ανήκουν και γιατί δεν έσπευσε να τα περισυλλέξει. 200 λάστιχα μαζί δεν είναι τυχαίο γεγονός που μπορούμε να το προσπεράσουμε… 

ΦΩΤΟ:

 

 

 

Argonafplia.gr (MK)

Πρόσφατα

Παπαδημητρακόπουλος – Λάζαρης: Οι παραγωγοί πορτοκαλιού πρέπει να κατανοήσουν τις παγκόσμιες αγορές

Ο κ. Παπαδημητρακόπουλος σε μία συνέντευξη με τον κ. Λάζαρη, υπεύθυνο για την στρατηγική ανάπτυξης…

8 ώρες πριν

Ανακοίνωση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου Γονέων Βρεφικών Παιδικών Σταθμών Ναυπλίου

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων δημοτικών Βρεφικών και Παιδικών Σταθμών του Δήμου Ναυπλιέων, όλο αυτό…

13 ώρες πριν

Σήμερα η Διεθνούς Ημέρας Μουσείων «Μουσεία, Αειφορία και Ποιότητα Ζωής»

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2024 με θέμα «Μουσεία, Εκπαίδευση και Έρευνα»…

16 ώρες πριν

Ο ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟΣ B.C. κατεβάζει ομάδα στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 𝐔𝟐𝟏 της σεζόν 2024-25

Στη σημαντική απόφαση να συμμετάσχει στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 𝐔𝟐𝟏 της σεζόν 2024-25 προχώρησε το Διοικητικό…

17 ώρες πριν

Άνδρας απειλούσε να αυτοκτονήσει στον Ισθμό

Σύμφωνα με πληροφορίες του loutrakiblog.gr άνδρας, ηλικίας περίπου 50 ετών, Κορίνθιος, απειλούσε να αυτοκτονήσει πηδώντας…

18 ώρες πριν

Τα εγκαίνια του Ι.Ν. Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου στον προαύλιο χώρο του ναού της Ευαγγελίστριας Ναυπλίου

Στον προαύλιο χώρο του ναού της Ευαγγελίστριας Ναυπλίου έχει γίνει η ανέγερση ενός μικρού ναού…

1 ημέρα πριν