Μαλτέζος: Έτοιμο προς δημοπράτηση το μνημειώδες έργο της σύνδεσης Αργολίδας με το εθνικό οδικό δίκτυο

- Advertisement -
Μόλις πληροφορήθηκα ένα σπουδαίο για την Αργολίδα νέο!
Μετά από αναμονή μεγαλύτερη της δεκαετίας ήλθε η στιγμή να ενωθεί η Αργολίδα με το εθνικό δίκτυο αυτοκινητοδρόμων.

Πριν λίγο υποβλήθηκε από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας στην πρόσκληση «Λειτουργική αναβάθμιση ενδοπεριφερειακών συνδέσεων της Περιφέρειας» του Ε.Π. Πελοπόννησος 2014-2020, πρόταση χρηματοδότησης για το έργο ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΕΠ. ΟΔΟΥ ΑΠΟ ΚΟΜΒΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΝΕΜΕΑΣ – ΔΕΡΒΕΝΑΚΙΑ – ΜΥΚΗΝΕΣ ΝΟΜΟΥ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ, συνολικού προϋπολογισμού πράξης 48.850.000 ευρώ και παίρνει αμέσως το δρόμο για τη δημοπράτησή του.

- Advertisement -

Έργο μνημειώδες, που έρχεται να συντομεύσει και να διευκολύνει κατά πολύ την πρόσβαση στην Αργολίδα, το μοναδικό νομό που δεν είχε μέχρι σήμερα απευθείας σύνδεση με το εθνικό οδικό δίκτυο.

Η προσήλωση της περιφερειακής Αρχής και ιδιαίτερα του Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα στη σημασία αυτού του έργου ήταν απαρασάλευτη. Ακόμα θυμάμαι την περίοδο πριν τις εκλογές να γυρίζουμε ως παράταξη την Αργολίδα και να δηλώνουμε ότι η έλλειψη της οδικής μας σύνδεσης είναι άδικη για την Αργολίδα και ότι αποτελούσε ρητή δέσμευση η υλοποίηση του.

Για άλλη μια φορά νιώθω περήφανος που ανήκω στην παράταξη αυτή. Και θα ακολουθήσουν και άλλα, πολύ σημαντικά έργα, για τα οποία έχουμε ήδη εργασθεί και εργαζόμαστε.

Ιωάννης Μαλτέζος
Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας
- Advertisement -

________________