Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου, 2023
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΑργολίδα: Μια Καρυώτισσα στις επετειακές εκδηλώσεις των 200 χρόνων από την Ελληνική...

Αργολίδα: Μια Καρυώτισσα στις επετειακές εκδηλώσεις των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση

Μια Καρυώτισσα στις επετειακές εκδηλώσεις των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.

Το Δ.Σ του Πολιτιστικού Συλλόγου Καρυάς «Το Αρτεμίσιο» συγχαίρει από καρδιάς τη συντοπίτισσα και μέλος του συλλόγου Δαμάλα Πετρούλα του Παναγιώτη και της Μαρίας για την τιμητική της συμμετοχή στην επετειακή παρέλαση για τα 200 χρόνια ελευθερίας.

Η κ. Δαμάλα παρήλασε με την ιδιότητα του τμηματάρχη 1ου τμήματος της ΣΥ Πελοποννήσου, καθώς από το 2003 υπηρετεί στον Ε.Σ ως ΕΠΟΠ Επχιας (ΝΟΜ).

Η Πετρούλα τίμησε την επέτειο φορώντας αντίγραφο φορεσιάς της Βασίλισσας Αμαλίας, κατασκευασμένη εξ ολοκλήρου από την κ. Σωτηρία Σταθόγιαννη από το Άργος. Η εξαιρετική ποιότητα της φορεσιάς παραπέμπει ευθέως στην επιχρωματισμένη λιθογραφία του Franz Seraph Hanfstaengl, βασισμένη σε έργο του Ernst Wilhelm Rietschel (1854. Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, Συλλογή Χαρακτικών). Η λιθογραφία βρίσκεται στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο απεικονίζει τη βασίλισσα Αμαλία με την παραδοσιακή ενδυμασία που αποτέλεσε επίσημο ένδυμα της Αυλής και η οποία αργότερα καθιερώθηκε ως εθνικό γυναικείο ένδυμα.

Συγχαίρουμε επίσης θερμά την Σωσώ Σταθόγιαννη για την υψηλής τέχνης και αισθητικής επαγγελματική της δουλειά!

Στην ανάρτηση αυτή δημοσιεύουμε στιγμιότυπα από την παρουσία της κ. Δαμάλα στην επετειακή παρέλαση. Η αναδημοσιευόμενη από την εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ λιθογραφία της βασίλισσας Αμαλίας (https://www.kathimerini.gr/…/to-iatriko-mystiko-tis…) καταδεικνύει την εκπληκτική πιστότητα του αντιγράφου της στολής. Συγχαρητήρια στους συντελεστές!

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ