Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΝαύπλιο: Δεύτερη φορά γιορτάζει η Αγία Ευαγγελίστρια κεκλεισμένων των θυρών... (ΦΩΤΟ)

Ναύπλιο: Δεύτερη φορά γιορτάζει η Αγία Ευαγγελίστρια κεκλεισμένων των θυρών… (ΦΩΤΟ)

Η πανδημία του κορωνοϊού για δεύτερη χρονιά έχει επιφέρει στην χώρα μας, αλλά και παγκοσμίως σημαντικές και πρωτόγνωρες αλλαγές στην καθημερινότητά μας.

 

Στον Ιερό Ναό της Ευαγγελίστριας στο Ναύπλιο, για δεύτερη χρονιά ο εορτασμός δεν θυμίζει τις προηγούμενες χρονιές, όπου ο Ιερός Ναός, το Ναύπλιο και ολόκληρος ο νομός Αργολίδας εόρταζε με κάθε μεγαλοπρέπεια τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου.

Ο Εσπερινός του Ευαγγελισμού άρχισε σήμερα παραμονή στις 6:30 μ.μ. και αύριο ημέρα της εορτής στις 7:00 π.μ. θα τελεσθεί ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία. Θα ιερουργήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αργολίδος κ.κ. Νεκτάριος χωρίς την παρουσία πιστών..

Όπως έχει ανακοινωθεί από το Συμβούλιο του Ναού και με γνώμονα τα ισχύοντα υγειονομικά μέτρα για τη διαφύλαξη των πιστών, από τη μάστιγα του κορωνοϊού, και προκειμένου να διευκολυνθούν όλοι όσοι επιθυμούν να προσκυνήσουν έχει ανακοινωθεί ότι από ώρα 7.00 π.μ. έως 9.00 μ.μ. μπορούν οι πιστοί να προσέρχονται για προσκύνηση, φέροντες οπωσδήποτε μάσκα, τηρούντες τις αποστάσεις και τις οδηγίες των υπευθύνων εργαζομένων και των επιτρόπων.

Οι πιστοί θα ανάβουν τα κεριά τους, μόνο στον εξωτερικό χώρο  του Ιερού Ναού, όπου θα έχουν τοποθετηθεί μανουάλια και στην συνέχεια θα εισέρχονται μέσα στον Ιερό Ναό, όπου υπάρχουν έξι ιερές εικόνες, με ξεχωριστό διάδρομο η κάθε μία, για να προσκυνούν μία και μόνο εικόνα και θα αποχωρούν αμέσως, μετά την προσκύνηση, για την αποφυγή συνωστισμού. Απαγορεύεται να παραμένουν στον Ιερό Ναό  είτε εσωτερικά, είτε στον προαύλιο χώρο, για υγειονομικούς λόγους.

 ΦΩΤΟ: 

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ