Λόγω νηστείας οι κεφτέδες μπορούν να διαφοροποιηθούν και να φτιαχτούν με πράσο που είναι επίσης πενταντόστιμο.
ΥΛΙΚΑ
8 πράσα μεσαίου μεγέθους
4 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 κλωναράκια σέλινο
1 φλ. αλεύρι φαρίνα
3 κ.σ. λάδι
1 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά
αλάτι, πιπέρι
λάδι για το τηγάνισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζω και κόβω τα πράσα σε μεγάλες ροδέλες, καθώς και τα κρεμμύδια.
Στο multi ψιλοκόβω τα πράσα με τα κρεμμυδάκια.
Τα βάζω σε σουρωτήρι και ρίχνω 2 κ.σ. αλάτι και τα ανακατεύω δυνατά με το χέρι ώστε το αλάτι να πάει παντού και τα αφήνω μισή ώρα ώστε να αρχίσουν να μαραίνονται και να βγάζουν τα υγρά τους. Έτσι αποφεύγουμε το βράσιμό τους.
Σε ένα μπολ ανακατεύω το μίγμα με τα πράσα και ψιλοκομμένο σέλινο, φαρίνα, λάδι φρυγανιά λίγο αλάτι και πιπέρι έως ότου ενσωματωθούν όλα τα υλικά και να γίνει ένας σχετικά πηχτός χυλός ώστε να πλάθετε με τα χέρια. Ίσως χρειαστεί να προσθέσετε και άλλο αλεύρι ή φρυγανιά.
Βάζω το λάδι στο τηγάνι (περίπου στο πάχος ενός δακτύλου) και το αφήνω να κάψει σε μέτρια φωτιά. Πλάθω με το χέρι τους κεφτέδες και τους τηγανίζω γυρίζοντάς τους αρκετές φορές ώστε να ψηθούν καλά και μέσα.
Δείτε επίσης :
Σοβαρό τροχαίο έγινε πριν λίγο με σύγκρουση μηχανής πάνω σε αυτοκίνητο με αποτέλεσμα να τραυματιστούν…
Από τη Δ.Ε.Υ.Α.Ν. ανακοινώνεται ότι λόγω βλάβης σε τμήμα του δικτύου ύδρευσης της περιοχής της…
Τον Πολιούχο του Άγιο Πέτρο τον Θαυματουργό εορτάζει το Άργος το διήμερο 6-7 Μαΐου. Απόψε…
Βροχές αναμένονται σε αρκετές περιοχές, ενώ επιστρέφει η αφρικανική σκόνη. Πρόγνωση της ΕΜΥ για αύριο…
Η Δευτέρα του Πάσχα, γνωστή και ως Δευτέρα της Διακαινησίμου, είναι η ημέρα μετά την…
Πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Προσύμνη του Δήμου Άργους – Μυκηνών, στην Αργολίδα, από…