Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΚΤΑΚΤΟΕφημερία πολέμου στον Ευαγγελισμό - Δύσκολη νύχτα για τα νοσοκομεία της Αττικής

Εφημερία πολέμου στον Ευαγγελισμό – Δύσκολη νύχτα για τα νοσοκομεία της Αττικής

Τα ασθενοφόρα που μεταφέρουν περιστατικά στοιχίζονται το ένα πίσω από το άλλο στο προαύλιο του Ευαγγελισμού – Ασφυκτική πίεση στα νοσοκομεία του ΕΣΥ

Η Αττική βρίσκεται στη δίνη του κορωνοϊού καθώς το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 774 κρούσματα με τα 120 να καταγράφονται στην Ανατολική Αττική, τα 84 στον Βόρειο τομέα, τα 82 στο Δυτικό τομέα, τα 57 στη Δυτική Αττική, τα 92 στον Νότιο τομέα και τα 117 στον Πειραιά. Ωστόσο εάν επαληθευθούν οι προβλέψεις από τα τέλη του μήνα τα κρούσματα θα δείξουν υποχώρηση. 

Ωστόσο μέχρι να σημειωθεί η πολυπόθητη μείωση κρουσμάτων τα νοσοκομεία ασφυκτιούν από τις συνεχείς εισαγωγές πολιτών που έχουν νοσήσει από κορωνοϊό ενώ τα νοσοκομεία της Αττικής βρίσκονται ένα βήμα πριν την κατάρρευση. Χαρακτηριστικό της ασφυκτικής πίεσης που βιώνει το σύστημα υγείας είναι ότι το προηγούμενο 24ωρο εισήχθησαν 291 άτομα για νοσηλεία ενώ οι συνολικές εισαγωγές στη χώρα έφτασαν τις 513. Επιπλέον κρίσιμη είναι η κατάσταση και στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης. Χθες Σάββατο το Ιπποκράτειο δέχθηκε 45 εισαγωγές σε όλη την διάρκεια της εφημερίας και 15 ύποπτα κρούσματα.

Ουρά από ασθενοφόρα έξω από τον Ευαγγελισμό

Μία κινεζική παροιμία λέει πως «μία εικόνα ισούται με χίλιες λέξεις». Το ένα μετά το άλλο καταφτάνουν τα ασθενοφόρα στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» το οποίο εφημερεύει από τις οκτώ το πρωί της Κυριακής μέχρι τις οκτώ το πρωί της Δευτέρας. Μάλιστα μία αναισθησιολόγος του νοσοκομείου ανάρτησε στο προφίλ της μία φωτογραφία με τα στοιχισμένα ασθενοφόρα και τη συνόδευσε με το ακόλουθο σχόλιο. «Γενική εφημερία… Ώρα 20.30… Άλλες φορές με το σούρουπο η ροή περιστατικών φθίνει…Σημειώνεται πως και η χθεσινή εφημερία του νοσοκομείου «Γεώργιος Γεννηματάς», θύμιζε «πόλεμο» όπως ανέφερε η πρόεδρος του ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη. Πιο συγκεκριμένα η κυρία Παγώνη μιλώντας στο ΣΚΑΙ 100,3 χαρακτήρισε την εφημερία που ολοκληρώθηκε στις οκτώ το πρωί ως μία από τις δυσκολότερες των τελευταίων ημερών. 

«Βγήκαμε από μια εφημερία πολέμου, μπήκαν ράντζα, ενώ στη ΜΕΘ είναι κατειλημμένα όλα τα κρεβάτια», ανέφερε με νόημα. Σύμφωνα με την κυρία Παγώνη υπήρχαν διασωληνωμένοι ακόμα και σε απλές κλίνες με παρακολούθηση από εντατικολόγους μέχρις ότου μεταφερθούν σε κλίνες ΜΕΘ Covid. Όπως επεσήμανε δώδεκα ασθενείς ήταν να μεταφερθούν σε ΜΕΘ και πρόσθεσε πως είναι αδύνατον να μεταφερθούν όλοι. Τέλος η πρόεδρος του ΕΙΝΑΠ έκανε γνωστό ότι άλλη μία παθολογική κλινική του «Γεώργιος Γεννηματάς», πρόκειται να μετατραπεί σε κλινική Covid με 65 κρεβάτια.

διαβάστε ακόμα;

1.514 κρούσματα σήμερα στην Ελλάδα – Στην Αργολίδα μονοψήφιο το νούμερο

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ