Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΜαλτέζος: Tο Ναύπλιο θα γίνει ένας από τους κορυφαίους προορισμούς αναψυχής με...

Μαλτέζος: Tο Ναύπλιο θα γίνει ένας από τους κορυφαίους προορισμούς αναψυχής με την χρήση σκαφών

Σήμερα, στην τηλεδιάσκεψη για το έργο της Μαρίνας Ναυπλίου με Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ)

έλαβε χώρα η 2η διαβούλευση της Επιτροπής Διενέργειας Διαλόγου, η οποία απαρτίζεται από υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Ναυπλιέων και στελέχη της Γενικής Γραμματείας Ιδιωτικών Επενδύσεων & ΣΔΙΤ, με σκοπό τη διενέργεια όλων των επιμέρους διαδικαστικών πράξεων για την ολοκλήρωση του έργου. 


Τα μηνύματα είναι αισιόδοξα, το Ναύπλιο διαθέτει όλες της προδιαγραφές για να μπορέσει να γίνει παγκόσμιος προορισμός. Πρόκειται να ανοίξουν νέες προοπτικές όχι μόνο για το Ναύπλιο αλλά και για ολόκληρη την Αργολίδα. Σκοπός είναι πλέον να διαμορφωθεί το προγραμματικό σχέδιο ανάπτυξης του Τουριστικού Λιμένα (masterplan).

Δεν κρύβω τη μεγάλη μου χαρά και αισιοδοξία για την πορεία υλοποίησης του έργου αυτού, προϋπολογισμού περί των 100.000.000,00€, στο οποίο αναθέτουσα αρχή είναι η Περιφέρεια Πελοποννήσου καθώς η μεγαλύτερη αλλά και σημαντικότερη μορφή εισοδήματος για μια χώρα σαν την Ελλάδα δεν μπορεί να είναι άλλη από την βιομηχανία του Τουρισμού.

Μέσω της τουριστικής προβολής και προώθησης των δυνατοτήτων της περιοχής μας, στο εξωτερικό, θα καταφέρει το Ναύπλιο να γίνει ένας από τους κορυφαίους προορισμούς αναψυχής με την χρήση σκαφών.

Το Έργο θα αφορά στην κατασκευή των υποδομών, τόσο της θαλάσσιας, όσο και της χερσαίας ζώνης του τουριστικού λιμένα Ναυπλίου, τη λειτουργία και διαχείριση των θέσεων ελλιμενισμού μόνιμων, διερχόμενων σκαφών, των βασικών και πρόσθετων υπηρεσιών των εμπορικών χρήσεων που θα αναπτυχθούν στην χερσαία περιοχή, καθώς και του αντίστοιχου χώρου στάθμευσης.

Στα έργα και εγκαταστάσεις της μαρίνας περιλαμβάνονται πάσης φύσεως λιμενικά έργα και τυχόν βυθοκορήσεις, οι απαραίτητες προσχώσεις του θαλάσσιου χώρου (παράλιου και χερσαίου) για τη διαμόρφωση της χερσαίας ζώνης, καθώς και οι πάσης φύσεως κτιριακές εγκαταστάσεις και διαμορφώσεις του περιβάλλοντος χώρου για δραστηριότητες υποστήριξης του τουριστικού λιμένα, τουριστικής αξιοποίησης, εκμετάλλευσής τους και υποστήριξης των συναφών (συμπεριλαμβανομένης της χερσαίας απόθεσης και συντήρησης σκαφών) και λοιπών εμπορικών δραστηριοτήτων.

Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας

Γιάννης Μαλτέζος

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ