ΥΛΙΚΑ
2 κούπες ελαιόλαδο
2 κούπες ζάχαρη
1 1/2 κούπας χυμό πορτοκάλι
1/2 κούπας νερό
1/2 ποτηράκι κρασιού κονιάκ
κανέλα- γαρύφαλλο
1 φακελάκι baking powder
2 κουταλάκια γλυκού σόδα διαλυμένη μέσα στο χυμό
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
αλεύρι σταρένιο όσο πάρει (1 με 1,5 kg)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε μια λεκάνη το λάδι, το κονιάκ, το νερό και το πορτοκάλι μέσα στο οποίο έχουμε διαλύσει τη σόδα.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί.
Βάζουμε την κανέλα και το γαρύφαλλο.
Ρίχνουμε το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του μαζί με το baking powder.
Ανακατεύουμε καλά και αρχίζουμε να προσθέτουμε το σταρένιο αλεύρι μέχρι να πετύχουμε μια ζύμη μαλακιά κι ελαστική που να κολλάει ελαφρώς στα χέρια μας.
Αφήνουμε να σταθεί για 15 λεπτά.
Λαδώνουμε ελαφρά τα χέρια μας και πλάθουμε κουλουράκια.
Εδώ στο Κρανίδι τα φτιάχνουν στο σχήμα της φωτογραφίας αλλά εσείς μπορείτε να τους δώσετε ότι σχήμα θέλετε.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
Τα φυλάμε σε δοχείο που να κλείνει καλά.
Διατηρούνται για αρκετό καιρό και είναι ιδανικά για το καφεδάκι μας αλλά και κολατσιό των παιδιών στο σχολείο.
Η συνταγή είναι της φίλης μου της Αφροδίτης, όπως και τα χεράκια στις φωτογραφίες, που την πήρε από τη θεία της, που την πήρε από τη μαμά της και πάει λέγοντας.
αναρτήθηκε Τα λιλά της Λίλας
Η Ελλάδα είναι για πολλούς ένας ονειρεμένος προορισμός διακοπών. Αλλά πόσο ελκυστική είναι για μόνιμη…
Η ομάδα του Άργους πανηγύρισε την δύσκολη νίκη απέναντι στην ομάδα του Ιωνικού με 29-26…
Επικράτησε του Παναργειακού η Ηλιούπολη με 1-0, σε έναν αγώνα γεμάτο ένταση, δυνατές φάσεις για…
Σε διαγραφή του Αντώνη Σαμαρά σύμφωνα με το protothema.gr προχώρησε το κυβερνών κόμμα μετά τη…
Αναγγελία θυελλωδών ανέμων από το Λιμεναρχείο Ναυπλίου σήμερα Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2024. 1.-Ανακοινώνεται ότι σύμφωνα…
Ο Παναργειακός υποδέχεται την Ηλιούπολη στο Δ.Α.Κ Άργους (16/11, 16:30) στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής…