Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήO CHEF ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ...Αφράτα μπιφτεκάκια λαχανικών χωρίς λάδι ... η πιο νόστιμη συνταγή της Σαρακοστής

Αφράτα μπιφτεκάκια λαχανικών χωρίς λάδι … η πιο νόστιμη συνταγή της Σαρακοστής

Η Σαρακοστή μπορεί να έχει έρθει, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα στερηθούμε από τα αγαπημένα μας φαγητά.

Έτσι, λοιπόν, αντί να κάνεις τα κλασσικά μπιφτέκια στο φούρνο με τον κιμά, μπορείς να κάνεις νοστιμότατα μπιφτέκια λαχανικών. Εκτός του ότι είναι νηστίσιμα είναι επίσης θρεπτικά και είναι και ένας καλός τρόπος να “ξεγελάσεις” τα παιδιά σου για να φάνε λαχανικά.

Επιπλέον, η συγκεκριμένη συνταγή είναι χωρίς λάδι που σημαίνει ότι δε θα ταλαιπωρηθείς καθόλου με το τηγάνι. Και επειδή είμαι σίγουρη ότι θα σου αρέσει, θα είναι μια συνταγή που θα την κάνεις και πέρα από τις μέρες της νηστείας. Πάρε χαρτί και στυλό και σημείωσε τι θα χρειαστείς!

Πως να φτιάξεις νηστίσιμα μπιφτέκια λαχανικών χωρίς λάδι

Τα υλικά που θα χρειαστείς:
4 πατάτες
2 καρότα
2 κρεμμύδια
1 κούπα αρακά
1 κούπα καλαμπόκι
λίγο δυόσμο
αλάτι, πιπέρι
κύμινο
τριμμένη φρυγανιά
Εκτέλεση:

Πλύνε καλά τα καρότα και τις πατάτες και καθάρισε τα από την φλούδα. Σε μια κατσαρόλα με νερό ρίξε τα είτε ολόκληρα, είτε σε κομματάκια για να βράσουν. Βράσε τα μέχρι να μαλακώσουν και να μπορούν να λιώνουν με την πίεση από το πιρούνι. Μην ξεχάσεις να προσθέσεις αλάτι στο νερό!

Παράλληλα σε μια άλλη κατσαρόλα βράσε τον αρακά και το καλαμπόκι. Επειδή θέλουμε να κρατάν λίγο το καλαμπόκι και ο αρακάς, αντί να λιώνουν, για αυτό δεν τα βράζουμε όλα μαζί. Στην περίπτωση που έχεις καλαμπόκι σε κονσέρβα, τότε απλά βράσε μόνο τον αρακά.

Αφού έχουν βράσει όλα, με ένα μπλέντερ χειρός ή στο μούλτι, κάνε πουρέ τις πατάτες και τα καρότα. Πρόσθεσε ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τον αρακά, το καλαμπόκι και την τριμμένη φρυγανιά και ζύμωσε απαλά. Στο τέλος πρόσθεσε και λίγο δυόσμο, αλάτι, πιπέρι.

Ψήσιμο:

Σε ένα ρηχό ταψί στρώσε μια λαδόκολλα στον πάτο του και ξεκίνα να πλάθεις τα μπιφτέκια. Αν δεις ότι είναι μαλακά πολύ, πρόσθεσε λίγη ακόμα φρυγανιά. Βάλε τα να ψηθούν στον φούρνο στους 200 και στο γκριλ για περίπου 30 λεπτά. Μόλις δεις ότι έχουν πάρει ένα ωραίο κοκκινωπό χρώμα, είναι έτοιμα!

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ