Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου, 2023
ΑρχικήΕΚΤΑΚΤΟΑπό κορωνοϊό θάνατος Μοναχού - Σε καραντίνα δύο Μοναστήρια

Από κορωνοϊό θάνατος Μοναχού – Σε καραντίνα δύο Μοναστήρια

Ο 63χρονος μοναχός της Ιεράς Μονής Παναγίας Οδηγήτριας Παρνασσού στην Τιθορέα πέθανε το πρωί της Πέμπτης σε ηλικία 63 ετών.

Αρχικά οι αδελφοί της Μονής νόμισαν ότι «έφυγε» από ανακοπή, γιατί είχε προβλήματα με την καρδιά του. Ωστόσο όπως διαπιστώθηκε εκ των υστέρων από τα τεστ που έγιναν στο Κ.Υ. Αμφίκλειας ο π. Δαμασκηνός που «έφυγε», νοσούσε από κορωνοϊό.

Δείτε την ανάρτηση της Μονής για το χαμό του π. Δαμασκηνού

Ιερά Μονή Παναγίας Οδηγήτριας Παρνασσού Τιθορέα

· ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ για εκδημία μοναχού.

Σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες εκοιμήθει εν Κυρίω ο αδελφός της Μονής μας , π. Δαμασκηνός από την ασθένεια του κορωνοϊού , ο οποίος ταλαιπωρούνταν από υποκείμενο καρδιακό νόσημα. Ενημερώνοντας τις αρμόδιες υπηρεσίες και ακολουθώντας τις προβλεπόμενες διαδικασίες από την Πολιτική Προστασία, κλιμάκιο των υπηρεσιών ήρθε και συνέλεξε το σκήνωμα του κεκοιμημένου μοναχού για εξέταση.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε εγκαρδίως για τη βοήθειά τους, τη Δήμαρχο Αμφίκλειας-Ελάτειας , κ. Αθανασία Στιβακτή, τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Τιθορέας κ. Γεώρ. Τσαρούχα , τον διευθυντή του κέντρου υγείας Αμφίκλειας κ. Λεπενό, την αστυνομική διεύθυνση του Τοπικού Τμήματος της περιοχής μας , καθώς επίσης και τα πνευματικά μας παιδιά για τη συμπαράστασή τους.

Εκ της Ιεράς Μονής.

Ένας ακόμη 53χρονος μοναχός,  αναφέρει το lamiareport.gr της Ιεράς Μονής Παναγίας Οδηγήτριας Παρνασσού στην Τιθορέα, νοσηλεύεται με κορωνοϊό στο νοσοκομειο της Θήβας, ενώ δυο μοναχές από το Μετόχι της Μονής που βρίσκεται στο Μόδι, είναι θετικές στον Covid 19.

Τόσο οι 30 περίπου μοναχοί στην Τιθορέα, όσο και οι 7 μοναχές στο Μόδι βρίσκονται σε καραντίνα και ακολουθούν τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Στην περιοχή υπάρχει μεγάλη ανησυχία διασπορά αφου αρκετοί πιστοί από την περιοχή μπαινοβγαίνουν στο Μοναστήρι και στο Μετόχι.

Στην ανακοίνωσή της η Μονή μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε εγκαρδίως για τη βοήθειά τους, τη Δήμαρχο Αμφίκλειας-Ελάτειας , κ. Αθανασία Στιβακτή, τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Τιθορέας κ. Γεώρ. Τσαρούχα , τον διευθυντή του κέντρου υγείας Αμφίκλειας κ. Λεπενό, την αστυνομική διεύθυνση του Τοπικού Τμήματος της περιοχής μας , καθώς επίσης και τα πνευματικά μας παιδιά για τη συμπαράστασή τους».

Σημειώνουμε ότι το Μοναστήρι στο οποίο Ηγούμενος είναι ο Γέροντας Νεκτάριος, δεν υπάγεται στην Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδας καθώς η αδελφότητα είναι με το Παλαιό Ημερολόγιο.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ