Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΑνακοίνωση από το Κέντρο Αγώνα Φοιτητριών Φοιτητών Σχολής Καλών Τεχνών Ναυπλίου

Ανακοίνωση από το Κέντρο Αγώνα Φοιτητριών Φοιτητών Σχολής Καλών Τεχνών Ναυπλίου

Το Κέντρο Αγώνα Φοιτητριών Φοιτητών Σχολής Καλών Τεχνών Ναυπλίου ανακοινώνει :

Καθώς γινόμαστε μάρτυρες ενός μοντέλου σύγχρονου ολοκληρωτισμού στη χώρα μας, ενώνουμε τις φωνές μας και απευθυνόμαστε στις αλληλέγγυες καταλήψεις και φοιτητικούς συλλόγους, καταγγέλλοντας την αυθαιρεσία και την κατασταλτική πολιτική της Κυβέρνησης.

Υπερασπιζόμαστε τα κεκτημένα του φοιτητικού κινήματος στα οποία επιτίθεται η νέα Εκπαιδευτική Αναδιάρθρωση. Το όριο φοίτησης, οι διαγραφές, τα πειθαρχικά συμβούλια και η ίδρυση πανεπιστημιακής αστυνομίας, η κάρτα εισόδου και το κύκλωμα παρακολούθησης στα πανεπιστήμια θεσμοθετούνται με το Νόμο Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη. 

Την εφαρμογή αυτού του νόμου την είδαμε ήδη με τα γεγονότα της αστυνομικής εισβολής, τον ξυλοδαρμό και τις συλλήψεις φοιτητών/τριών στις 22/2 στο ΑΠΘ. Η αντίδραση των κατά τόπους φοιτητικών συλλόγων, τμημάτων και καθηγητών στο όργιο καταστολής, όπως και η ανακοίνωση των πρυτανικών αρχών των Ιωαννίνων καταδεικνύουν την βιαιότητα του κατασταλτικού σχεδίου του Κράτους. 

Δεν είναι τυχαίο, ότι το κράτος επέλεξε να ψηφίσει μέσα στη συγκεκριμένη συγκυρία της πανδημίας και του lock down το συγκεκριμένο νομοσχέδιο αλλά και να το εφαρμόσει με τα πανεπιστήμια κλειστά. 

Βλέπουμε επί ένα χρόνο την κυβέρνηση να προβλέπει μεθοδικά τρόπους επαναλειτουργίας των εκκλησιών, των επιχειρήσεων και των χώρων εστίασης, ενώ ταυτόχρονα αρνείται κατηγορηματικά να θέσει όρους για το άνοιγμα των πανεπιστημίων, με τις κατάλληλες προϋποθέσεις. 

Η αυταρχικότητα και μεροληπτική της στάση κορυφώνεται, δολοφονώντας σταδιακά τον απεργό πείνας Δ. Κουφοντίνα, εφαρμόζοντας για άλλη μια φορά ένα καθεστώς εξαίρεσης για τους πολιτικούς κρατούμενους, ενώ παράλληλα συγκαλύπτει παιδεραστές φιλικούς προς αυτήν (Δ. Λιγνάδης).

Kαλούμε τους φοιτητές, τους κοινωνικούς φορείς και τα σωματεία, πολιτικές συλλογικότητες και κάθε αγωνιζόμενο κομμάτι της κοινωνίας, να συμμετέχουν στον αγώνα ενάντια στις βίαιες τακτικές του κράτους, την καταστολή και την επιβολή μέτρων ολοκληρωτισμού.

Απαιτούμε:

ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ «ΚΕΡΑΜΕΩΣ-ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ»

ΕΞΩ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΑΠ’ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΜΑΣ

ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΤΩΝ 31 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΤΗΣ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑΣ ΤΟΥ Α.Π.Θ. – ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΥΤΑΝΗ ΤΟΥ Α.Π.Θ. Ν. ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ

ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ Δ. ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ

ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΑ ΜΕΤΡΑ & ΧΩΡΙΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ, ΔΙΑΓΡΑΦΕΣ, ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΑ

ΔΕΚΑ ΕΚΑΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ

Κατάληψη Πρυτανείας Α.Π.Θ.

Κατάληψη Πρυτανείας Ιωαννίνων

Κατάληψη Πρυτανείας Δ.Π.Θ.

Κέντρο Αγώνα Φοιτητριών Φοιτητών Σχολής Καλών Τεχνών Ναυπλίου

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ