Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΚΤΑΚΤΟΝέα Σμύρνη: Πολιορκούν το Αστυνομικό Τμήμα, μολότοφ και χημικά -Σοβαρά τραυματίας αστυνομικός

Νέα Σμύρνη: Πολιορκούν το Αστυνομικό Τμήμα, μολότοφ και χημικά -Σοβαρά τραυματίας αστυνομικός

Ενταση επικρατεί στην πλατεία της Νέας Σμύρνης καθώς ένα κομμάτι της πορείας διαμαρτυρίας για τα γεγονότα της περασμένης Κυριακής επιχειρούν να προσεγγίσουν το ΑΤ της περιοχής.

Στην περιοχή η ατμόσφαιρα είναι εκρηκτική καθώς έχουν πέσει δεκάδες μολότοφ ενώ η ΕΛΑΣ κάνει χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

Ομάδα κουκουλοφόρων αποσπάστηκε από το κυρίως σώμα της συγκέντρωσης και άρχισαν να πετούν πέτρες και μολότοφ κατά αστυνομικών που σχημάτιζαν κλοιό ασφαλείας γύρω από το ΑΤ της Ν. Σμύρνης.

Οι άνδρες της ΕΛΑΣ απάντησαν με χημικά και οι διαδηλωτές άναψαν φωτιές.

Τηλεοπτικές εικόνες έδειξαν έναν άνδρα πεσμένο στην άσφαλτο, σοβαρά τραυματισμένο. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για αστυνομικό της ομάδας ΔΡΑΣΗ.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο τραυματίας αστυνομικός περικυκλώθηκε από ομάδα κουκουλοφόρων οι οποίοι τον ξυλοκόπησαν άγρια καταφέροντας σοβαρά τραύματα στο κεφάλι του.

Οι συνάδελφοί του έκαναν μια προστατευτική ασπίδα γύρω από το σώμα του αστυνομικού ενώ αναμένεται ακόμη το ασθενοφόρο για να τον παραλάβει.

Αυτή την ώρα έχει διακοπεί η κυκλοφορία στη Λεωφόρο Ελευθερίου Βενιζέλου στην κάθοδο.

Σημειώνεται ότι καλέσματα για τη συγκέντρωση είχαν απευθύνει συλλογικότητες του αναρχικού χώρου (Ρουβίκωνας κ.λπ.), αλλά και η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, γεγονός που πυροδότησε την έντονη αντίδραση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος κάλεσε δημόσια τον Αλέξη Τσίπρα να «αναλογιστεί το βάρος των ολέθριων επιλογών του», σημειώνοντας ότι «η επίσημη πρόσκληση του ΣΥΡΙΖΑ για συμμετοχή των πολιτών σε διαδηλώσεις, εν μέσω έξαρσης της πανδημίας, συνιστά πράξη μέγιστης ανευθυνότητας».

Σοκ με το νούμερο των 3.215 κρουσμάτων – Ξανά στο διψήφιο νούμερο στα επιβεβαιωμένα covid – 19 η Αργολίδα

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ