Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣLIFESTYLEΟρεινή Αργολίδα: Το κακό οδικό δίκτυο μας αποκλείει να βρεθούμε στις ομορφιές...

Ορεινή Αργολίδα: Το κακό οδικό δίκτυο μας αποκλείει να βρεθούμε στις ομορφιές της Κρύας Βρύσης

Μια από τις ομορφότερες διαδρομές της Αργολικής Γης είναι η ορεινή διαδρομή από Ελληνικό προς Κρύα Βρύση, Μπούγα, Κρυονέρι, Τουρνίκι , Μπρακατσάκι. Είναι η διαδρομή κάτω από την κορυφογραμμή του όρους Κτενιά. Είναι η διαδρομή που συνέδεε  παλαιά την Αργολίδα με την Αρκαδία. Από εκεί περνούσε ο καρόδρομος και η “Χρυσή Άμαξα” που οδηγούσε από το Ναύπλιο και το Άργος στην Νεστάνη και την Τρίπολη.

Πρόκειται για ένα δρόμο που τις τελευταίες δεκαετίες δεν χρησιμοποιείται. Έχει εγκαταληφθεί και μόνο αν έχεις 4Χ4 μπορείς να τον διανύσεις. 

Το πρώτο του κομμάτι που ακόμη και σήμερα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι από το Ελληνικό μέχρι την Κρύα Βρύση. 15 χιλιόμετρα μέχρι το όμορφο χωριό της Κρύας Βρύσης που τους καλοκαιρινούς μήνες συγκεντρώνει αρκετούς κατοίκους και επισκέπτες. Όμορφη πλατεία, κρύα νερά, πολλά μονοπάτια, δροσερές νύχτες μέσα στο κατακαλόκαιρο.

Στην διαδρομή αυτή υπάρχουν εννέα οικισμοί. Η επικοινωνία όμως μεταξύ τους είναι πολύ δύσκολη αφού το οδικό δίκτυο ακόμη και για αυτά τα 15 χιλιόμετρα είναι πάρα πολύ κακό. Έχουν γίνει προσπάθειες να ενταχθεί σε κάποιο πρόγραμμα και να πέσει νέος τάπητας, αλλά έχουν ναυαγήσει. Αντί της πραγματοποίησης του έργου έχουν προχωρήσει μόνο μερικές επεμβάσεις σε τμήματα αυτού του δρόμου. Το κομμάτι από Ελληνικό μέχρι Ζιόγκα και από Παλαιοκατούνα μέχρι Κρύα Βρύση.

Τι θα γίνει με το ενδιάμεσο κομμάτι περίπου μήκους πέντε χιλιομέτρων; Τι αξία έχει να έχεις φτιάξει κάποια κομμάτια και να σπάζεις το αυτοκίνητο στα υπόλοιπα; Ο Δήμος δεν έχει χρήματα. Η περιφέρεια έχει χρήματα , αλλά δεν είναι δικό της έργο. Πως θα βρεθεί μια λύση στο πρόβλημα; 

Απαιτείται συνεργασία και των δύο αυτών φορέων. Είναι κρίμα μια καταπληκτική διαδρομή που θα βοηθήσει την αναζωογόνηση της περιοχής να μην μπορεί να βελτιωθεί. Άλλωστε η επισκεψιμότητα της περιοχής από περιπατητές και φυσιολάτρες δίνει την πολιτιστική διάσταση της.

Η Αργολίδα δεν έχει πολλές ανάλογες διαδρομές να προσφέρει, που μάλιστα είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με την ιστορία της και την κοινωνική ζωή της. 

Οι φωτογραφίες της ανάρτησης δείχνουν την κατάσταση του δρόμου σήμερα.

Αα
ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ