Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΟ Εμπορικός Σύλλογος Άργους για την νέα ανάπλαση των πεζοδρομίων σε συγκεκριμένες...

Ο Εμπορικός Σύλλογος Άργους για την νέα ανάπλαση των πεζοδρομίων σε συγκεκριμένες κεντρικές οδούς

Ο Εμπορικός σύλλογος μετά από αίτημά του με έρεισμα την νέα ανάπλαση των πεζοδρομίων σε συγκεκριμένες κεντρικές οδούς και την πιθανολογούμενη αφαίρεση θέσεων πάρκινγκ , συναντήθηκε με τον δήμαρχο και τα συμπεράσματα που αποκόμισε από την συζήτηση ήταν τα παρακάτω.

Δεδομένου ότι όλοι οι άνθρωποι θέλουν να ζουν σε μια όμορφη πόλη, όμως δεν φτάνει μια πόλη να είναι μόνο όμορφη , θα πρέπει να είναι και λειτουργική. Αυτό είναι κανόνας και ισχύει σε όλες τις πετυχημένες και σύγχρονες πόλεις.
Αυτό που πρόκειται να συμβεί τώρα , βάση του νέου σχεδίου ανάπλασης στο οποίο προβλέπεται η αφαίρεση περί των 20 θέσεων παρκαρίσματος από Κορίνθου και Β. Κωνσταντίνου και επιτρέπεται πλέον η στάση του 10λεπτου σε 30 περίπου θέσεις οι οποίες θα λειτουργούν και σαν θέσεις φορτοεκφόρτωσης.
Τα πεζοδρόμια θα μεγαλώσουν και θα μπορεί μόνο ένα αυτοκίνητο να διασχίζει την οδό απαγορεύοντας ουσιαστικά το διπλοπαρκάρισμα το οποίο πάντα δημιουργούσε έμφραγμα .
Σε ερώτηση πως θα διαφυλάσσεται όλο αυτό, η απάντηση ήταν η αστυνόμευση . Φυσικά αστυνόμευση θα μπορούσε να γίνει και τώρα και να έχουμε πολύ περισσότερες θέσεις και μάλιστα σε όλο το κέντρο που να εναλλάσσονται .
Σεβόμαστε το γεγονός ότι το έργο θα επιφέρει έναν εξωραϊσμό σε κεντρικές οδούς της πόλης και μάλιστα με χρήματα ΕΣΠΑ αλλά κρατάμε τις επιφυλάξεις μας γιατί βλέπουμε και άλλους δρόμους που αναπλάστηκαν να βρίσκονται από αισθητικής άποψης σε πολύ άσχημο επίπεδο. (βλέπε Καποδιστρίου).
Επίσης κρατάμε τις επιφυλάξεις μας για την αστυνόμευση των θέσεων πάρκινγκ , η οποία είναι από ελάχιστη έως ανύπαρκτη και μόνο αυτή θα μπορούσε να δώσει μια λύση στο πρόβλημα ακόμα και τώρα μιας και το πρόβλημα του παρκαρίσματος για να ψωνίσει ένας πελάτης ,έχει εκφραστεί από την πλειοψηφία των μελών μας σε πρόσφατη έρευνα με ερωτηματολόγιο πόρτα πόρτα και δεν μπορούμε να το αγνοήσουμε.
Στην συνάντηση τονίσαμε την ανάγκη της ευκολότερης πρόσβασης στα δημοτικά πάρκινγκ , μεγαλύτερης αξιοποίησης τους, καλύτερης σήμανσης και φυσικά συζητήθηκε ότι Άργος δεν είναι μόνο η πλατεία του Αγίου Πέτρου, πράγματα φυσικά που τα έχουμε αναφέρει άπειρες φορές κατά το παρελθόν.
Μια πόλη παραδοσιακά εμπορική δεν μπορεί βεβιασμένα να γίνει τουριστική όταν δεν έχεις αυτά τα στοιχεία που σε καθιστούν τουριστική πόλη ή τα έχεις και δεν είναι στο χέρι σου να τα αναδείξεις.
Χωρίς να θέλουμε να φανούμε ως τροχοπέδη στα έργα του Δήμου για την πόλη προβάλλοντας ξεκάθαρα τις διαφωνίες μας, θα ευχηθούμε τα νέα έργα να φέρουν ανάπτυξη στα καταστήματά μας και να μην δημιουργηθούν εκ νέου προβλήματα ή βρεθούν άλλοι ” αστάθμητοι” παράγοντες και σε αυτή την αλλαγή, που θα οδηγήσουν στο λουκέτο και άλλους επιχειρηματίες…..
ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ