Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΠΟΨΕΙΣΑργολίδα: Οι κάτοικοι βροντοφώναξαν την απαίτηση τους να σταματήσουν τα περιβαλλοντικά εγκλήματα...

Αργολίδα: Οι κάτοικοι βροντοφώναξαν την απαίτηση τους να σταματήσουν τα περιβαλλοντικά εγκλήματα σε βάρος του Αργολικού

Οι φίλοι του υγρότοπου Ναυπλίου – Νέας Κίου σήμερα Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2021, από τις 11:00 π.μ. πραγματοποίησαν με μια ανθρώπινη αλυσίδα συμβολική διαμαρτυρία στην παραλιακή οδό Ναυπλίου Νέας Κίου.

Η μεγάλη συμμετοχή δεικνύει το μέγεθος της απαίτησης να προστατευτεί ο Αργολικός κόλπος από την ρύπανση των αποβλήτων των χυμοποιείων και να σταματήσει το περιβαλλοντολογικό έγκλημα που συντελείται πολλά χρόνια. Η τοπική κοινωνία της Αργολίδας είναι αποφασισμένη να προστατεύσει το περιβάλλον του υγροβιότοπου αλλά και την θάλασσα της.

Φαινόμενα σαν αυτό που συνέβη πριν λίγες μέρες δεν πρέπει να ξαναεπαναληφθεί. Οι νόμοι πρέπει να εφαρμόζονται… 

Τα αιτήματα τους είναι:
Ζητάμε:
– Πρωτοβουλίες για τη σωστή λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού.
– Συνεργασία όλων των φορέων και κύρια των δήμων για καλύτερη ποιότητα της ζωής μας.
– Μια διαπαραταξιακή επιστημονική επιτροπή φορέων, για να ελέγξει τα προβλήματα λειτουργίας του βιολογικού και να προτείνει λύσεις για τη σωστή λειτουργία του.
– Να αλλάξει ο φορέας διαχείρισης.

Ο Αργολικός κόλπος είναι ένα κομμάτι της ζωής όλων μας”

Με δηλώσεις τους οι παρευρισκόμενοι είπαν  “δείξουμε  ότι ενδιαφερόμαστε για τα ζητήματα ρύπανσης του Αργολικού. Για τη σωστή λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού. Για να αλλάξει ο φορέας διαχείρισης και να τηρούνται οι κανόνες λειτουργίας από όλους. Να ανακαλύψουμε το «θησαυρό¨ που υγρότοπου με τα δεκάδες πουλιά στο παραλιακό μέτωπο Ναυπλίου Ν Κίου. Ταυτόχρονα όμως να διαπιστώσουμε και την αδιαφορία όλων των αρμοδίων για την περιοχή.”

Η διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για την αποφυγής διάδοσης του κορωνοϊού και έληξε μια ώρα αργότερα.

ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ: Οι κάτοικοι βροντοφώναξαν την απαίτηση τους να σταματήσουν τα περιβαλλοντικά εγκλήματα σε βάρος του Αργολικού… (+ΒΙΝΤΕΟ)

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ