Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΣύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Δημοτικών Βρεφικών & Παιδικών Σταθμών Ναυπλίου για την...

Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Δημοτικών Βρεφικών & Παιδικών Σταθμών Ναυπλίου για την έξαρση των κρουσμάτων covid-19

Το τελευταίο διάστημα έχουμε ανησυχήσει πολύ από τα κρούσματα που εμφανίζονται στα σχολεία της πόλης και ιδιαίτερα για τα κρούσματα στους παιδικούς και βρεφικούς του Δήμου Ναυπλιέων.

Σήμερα ανακοινώθηκε στους γονείς του 1ου παιδικού ότι σταθμός θα κλείσει για 14 ημέρες λόγω κρούσματος σε ένα παιδί και ένα μέλος του προσωπικού του σταθμού.

Σαν σύλλογος επικοινωνήσαμε με το ΔΟΚΟΙΠΑΝ αλλά και με τον ΕΟΔΥ για να πιέσουμε να γίνουν τη Δευτέρα 1η Μαρτίου τεστ σε όσους γονείς και παιδιά από τον 1ο βρεφικό το επιθυμούν. Ακόμα δεν έχουμε λάβει απάντηση απο το ΔΟΚΟΙΠΑΝ ενω ο ΕΟΔΥ μας απαντησε οτι δεν θα γινουν ξεχωριστα τεστ για τον 1ο παιδικο.

Επιμένουμε στα αιτήματα μας, που έχουμε με κάθε τρόπο εκφράσει προς την κυβέρνηση και το Δήμο: Να βρεθούν ή να διαμορφωθούν χώροι έτσι ώστε να μειωθεί ο συγχρωτισμός, να προσληφθεί το απαραίτητο προσωπικό και να τηρούνται τα βασικά μέτρα ασφάλειας των χώρων, να γίνονται εβδομαδιαία τεστ σε όλο το προσωπικό, να διαμορφωθούν σε όλους τους σταθμούς οι προδιαγραφές ασφαλείας.

Όλα τα παραπάνω τα ζητάμε μήνες τώρα, έτσι ώστε να μειωθούν οι πιθανότητες μετάδοσης του ιού εντός των σταθμών. Οι αρμόδιοι, ενώ μας λένε ότι «η υγεία των παιδιών είναι πάνω απ’ όλα» στην πράξη συνεχίσουμε να βλέπουμε ότι  δεν είναι στις προτεραιότητές τους να λύσουν το πρόβλημα.

Ως σύλλογος, θα συνεχίσουμε την προσπάθεια και θα κάνουμε νέες παρεμβάσεις για την υγεία και την ασφάλεια των παιδιών και των οικογενειών μας. Καλούμε όλα τα μέλη το συλλόγου να πάρουν ενεργό μέρος σε αυτή την προσπάθεια.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ