Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΠΟΨΕΙΣΟμόφωνη η απόφαση καταδίκης για την δολοφονία Ζαφειρόπουλου από το Μεικτό Ορκωτό...

Ομόφωνη η απόφαση καταδίκης για την δολοφονία Ζαφειρόπουλου από το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών

Ανακοίνωση έδωσε στην δημοσιότητα η οικογένεια του αδικοχαμένου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου μετά την απόφαση για την στυγερή δολοφονία του από το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών. 
Η Δικαιοσύνη υπήρξε για μια ολόκληρη ζωή, ο Θεσμός που ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος, ο Μιχάλης μας, ο δικός μας άνθρωπος, υπηρέτησε και υπερασπίστηκε.
Με πάθος, αυταπάρνηση, συνέπεια, ήθος και ευπρέπεια.
Με την πεποίθηση συνείδησης ότι η Δικαιοσύνη προσφέρει το βάλσαμο που αναζητεί η καρδιά κάθε αδικημένου ανθρώπου.

Η ομόφωνη απόφαση του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου Αθηνών να επικυρώσει την τελεσίδικη ενοχή και καταδίκη φυσικού και ηθικού αυτουργού της στυγερής δολοφονίας του Μιχάλη, ολοκληρώνει μια μακρά και συναισθηματικά επώδυνη διαδικασία για την οικογένειά μας.
 

Από τον θρήνο, στην οργή, στον φόβο, στην αγωνία, τα συναισθήματα όλων μας έδωσαν τη δική τους μάχη, μπροστά στον αγιάτρευτο θρήνο για τη βίαιη αφαίρεση της ζωής ενός σπάνιου ανθρώπου που δεν θα φύγει ποτέ από το μυαλό και την καρδιά όσων τον γνώρισαν. Ως φίλο, ως συνεργάτη, ως συνάδελφο. Σε εκείνους που ο Μιχάλης άνοιγε απλόχερα την καρδιά του, και τους επέτρεπε να γνωρίσουν τον θησαυρό του χαρακτήρα του, που στόλιζε με φως τη ζωή της οικογένειάς μας.

Η τελεσίδικη καταδίκη των στυγνών εγκληματιών από την Ελληνική Δικαιοσύνη, παρά τη δυσάρεστη έκπληξη για εμάς της ακατανόητης αθώωσης ενός εκ των πρωτοδίκως καταδικασθέντων για την ηθική αυτουργία, στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα σε όσους θεωρούν ότι μπορούν να μένουν ατιμώρητοι, ενώ απλώνουν με τις πράξεις τους το σκοτάδι στην κοινωνία μας, ξεκληρίζοντας οικογένειες.

Παράλληλα δε, αναδείχθηκε δια της εισαγγελικής πρότασης η πέραν πάσης αμφιβολίας ευθύνη και εκείνων -εκτός φυλακής ακόμα – των οποίων οι ενέργειες όπλισαν την σκέψη και το χέρι των στυγνών εγκληματιών.
Εκείνων που με τις πράξεις τους προσβάλουν ολόκληρο τον δικηγορικό κόσμο και προκαλούν απέχθεια στην ελληνική κοινωνία.

Η ευγνωμοσύνη μας θα συνοδεύει πάντα όλους εκείνους, επώνυμους και ανώνυμους, που στάθηκαν στην οικογένειά μας, όλα αυτά τα χρόνια. Ένα μεγάλο “ευχαριστώ” και στον Θεόδωρο Μαντά και τους συνεργάτες του, που υπερασπίστηκαν τη μνήμη του Μιχάλη μας, ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Αθηνών .

Όσο πυκνό κι αν είναι το σκοτάδι, το φως θα βρίσκει πάντα το δρόμο για να το παραμερίζει.

Όπως το φως που μας χάρισε ο Μιχάλης μας με το παράδειγμα της ζωής του, και συνεχίζει να κάνει με τη μνήμη της απουσίας του.
 

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο
ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ