Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΝαύπλιο: "Φρένο" από το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων στα σχέδια Κωστούρου για...

Ναύπλιο: “Φρένο” από το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων στα σχέδια Κωστούρου για το Πάρκο Κολοκοτρώνη

Αγαπητοί συνδημότες σας ενημερώνω ότι κατόπιν παρεμβάσεως μου εχθές στο Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων (ΚΣΝΜ)

με τη σύμφωνη γνώμη των συμβούλων της αντιπολιτεύσεως , αναβλήθηκε το θέμα της παρουσίασης μελέτης , άγνωστης για όλους μας , που αφορά το πάρκο του Κολοκοτρώνη εν κρυπτώ και παραβύστω, την οποία επεδίωξε να επιβάλει με το τεράστιο ΕΓΩ του ο Δήμαρχος στους Ναυπλιείς.
Ένα τόσο σημαντικό ζήτημα για την Πόλη του Ναυπλίου δεν μπορεί ,παρά να έλθει στο Δημοτικό Συμβούλιο όπου όλες οι παρατάξεις και οι Δημοτικοί και οι τοπικοί Σύμβουλοι οφείλουν να τοποθετηθούν ως εκπρόσωποι των πολιτών.
Προσωπικά πιστεύω πως οι Πολίτες σε μια Πόλη έχουν τον πρώτο και τελευταίο λόγο.
Σας παραθέτω επί λέξει το κείμενο -παρέμβαση που εστάλη στο Κ.Σ.Ν.Μ
Θέμα: Παρέμβαση Δημοτικών Συμβούλων στο ΚΑΣ για το πάρκο Κολοκοτρώνη στο Ναύπλιο Αργολίδος
Οι απόψεις των δημοτικών συμβούλων δήμου Ναυπλιέων και των Τοπικών Συμβούλων Τοπικής Κοινότητας Ναυπλίου για το Πάρκο Κολοκοτρώνη.
Οι υπογράφοντες δημοτικοί σύμβουλοι του δήμου Ναυπλιέων και τοπικοί σύμβουλοι της Τοπικής Κοινότητας Ναυπλίου με έκπληξη διαβάσαμε ότι έχει εισαχθεί στην ημερήσια διάταξη του ΚΣΝΜ θέμα έγκρισης μελέτης για το Πάρκο του Κολοκοτρώνη.
Μετά από την κήρυξη του πάρκου Κολοκοτρώνη ως μνημείου (ΦΕΚ 46/Δ/5-2-2021) θεωρούσαμε αυτονόητο ότι η διαδικασία οιασδήποτε μελέτης που αφορά το χαρακτηρισμένο ως μνημείο Πάρκο Κολοκοτρώνη στο Ναύπλιο θα ακολουθούσε τα εξής στάδια: Ορισμός σύμφωνα με τα προβλεπόμενα των προδιαγραφών της μελέτης από το δημοτικό συμβούλιο και ανάθεση μελέτης με την οπτική της αντιμετώπισης όλου του χώρου ως σημαντικού μνημείου.
Θέλουμε να ενημερώσουμε το Συμβούλιό Σας ότι το δημοτικό συμβούλιο Ναυπλίου και το Τοπικό Συμβούλιο Ναυπλίου δεν έχουν συζητήσει μετά την απόφαση το παραμικρό για το Πάρκο Κολοκοτρώνη και δεν έχουν καμία εικόνα για την μελέτη που έχει κατατεθεί.
Πιστεύουμε ότι και μετά την απόφαση κήρυξης του πάρκου ως μνημείου είναι αναγκαία η παρέμβαση ανάδειξης του συγκεκριμένου χώρου, ακολουθώντας όμως διαδικασίες που θα κατοχυρώνουν τον σεβασμό όλων στο μνημείο.
Προτείναμε και εξακολουθούμε να προτείνουμε ότι ο σχεδιασμός των παρεμβάσεων είναι πολύ σημαντικός και πρέπει να γίνει μέσα από την διαδικασία ενός αρχιτεκτονικού διαγωνισμού.
Με το παρόν έγγραφο καλούμε το Συμβούλιο Σας να αναβάλει τη συζήτηση και τη λήψη απόφασης για την άγνωστη σε εμάς και σε όλο το Ναύπλιο μελέτη, έως ότου συζητηθεί εκτενώς τόσο στο Δημοτικό όσο και στο Τοπικό Συμβούλιο Ναυπλίου και έως ότου ενημερωθούν οι πολίτες της Πόλεως του Ναυπλίου για ένα τόσο σημαντικό θέμα.
Ναύπλιο 24/02/2020
Για την παράταξη της μείζονος αντιπολιτεύσεως

​Παναγιώτης Αναγνωσταράς

 

Για τις παρατάξεις της ελάσσονος αντιπολιτεύσεως
​ Αναστάσιος Σαλεσιώτης

​ Κωνσταντίνος Γκόνης

 

​Ανεξάρτητοι Δημοτικοί Σύμβουλοι:

Ευάγγελος Λαμπρόπουλος Αδριανός Δήμας, Δημήτριος Καραγιάννης, Γεώργιος Καρμανιόλας, Γεώργιος Δικαίος, Χαραλαμπος-Βασίλειος Κατερινάκος

 

Σύμβουλοι Τοπικής Κοινότητας Ναυπλίου:
Ευάγγελος Κατερινάκος, Βαλέριος Τσούρνος, Γιώργος Εμμανουήλ, Αδριανός Χριστόπουλος, Κωνσταντίνος Καράπαυλος, Σόλων Αντωνιάδης, Κωνσταντίνος Βακάλης.
ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ