Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΑργολίδα: Στον αέρα οι παραγωγοί από το κλείσιμο των χυμοποιείων - Το...

Αργολίδα: Στον αέρα οι παραγωγοί από το κλείσιμο των χυμοποιείων – Το έγγραφο της ΕΑΣ …(+ΒΙΝΤΕΟ)

Μεγάλη αναστάτωση έχει δημιουργηθεί στους παραγωγούς του Αργολικού κάμπου σήμερα μετά την απόφαση πολλών χυμοποιείων να σταματήσουν τις εργασίες τους. 

 

Το ΒΙΝΤΕΟ: 

 

Η απόφαση αυτών των επιχειρήσεων ήρθε μετά την καταγγελία των συμβάσεων τους από την ΔΕΥΑΡ-Μ, που τα κατηγορεί ότι αποστέλλουν όχι μόνο πολλαπλάσιες ποσότητες λυμμάτων προς τον βιολογικό, από τις προβλεπόμενες στην σύμβαση, αλλά και ότι αυτές είναι μη επεξεργασμένες. Αποτέλεσμα είναι η συσσώρευση λυμμάτων στον βιολογικό σε ποσότητες που αυτό δεν μπορεί να επεξεργαστεί και με συνέπεια αυτές μη επεξεργασμένες να καταλήγουν μολύνουσες τον Αργολικό κόλπο.

Η φετινή παραγωγική περίοδος λόγω κορονοϊού δεν έχει προχωρήσει καλά. Πολύ μεγάλες ποσότητες εσπεριδοειδών βρίσκονται επάνω στα δένδρα του Αργολικού κάμπου. Οι αγρότες είναι πλέον αφημένοι στην τύχη τους. Δυστυχώς μέχρι αυτή την στιγμή κανένα χυμοποιείο δεν έχει αναφέρει τους λόγους που δεν επεξεργάζεται τα λύμματα του. Όλα τα χυμοποιεία διαθέτουν βιολογικούς. Γιατί δεν τους χρησιμοποιούν; Είναι το κόστος μεγάλο; Τι επιθυμούν; Να το μετακυλίσουν στον παραγωγό κατεβάζοντας τις τιμές; Πολλά τα ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν.

Για την ώρα αυτό που ξέρουμε και είναι βέβαιο είναι αυτό που αναφέρει η Ε.Α.Σ. Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών “ΡΕΑ” στο έγγραφο της:  “Σας ενημερώνουμε ότι από σήμερα 25/02/2021 δεν μπορούμε να παραλάβουμε πορτοκάλια σύμφωνα με τις συμβάσεις που έχουμε υπογράψει λόγω του ότι η Δ.Ε.Υ.ΑΡ.Μ μας απαγόρευσε την απόρριψη αποβλήτων.”

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ