Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΑργολίδα: Η ΔΕΥΑΡ-Μ σταμάτησε την ρύπανση των χυμοποιείων και αυτά σταμάτησαν να...

Αργολίδα: Η ΔΕΥΑΡ-Μ σταμάτησε την ρύπανση των χυμοποιείων και αυτά σταμάτησαν να παίρνουν πορτοκάλια – Ανάστατοι οι αγρότες …(+ΒΙΝΤΕΟ)

Τεράστιο θέμα έχει δημιουργηθεί σήμερα στην Αργολίδα μετά την απόφαση της ΔΕΥΑΡ-Μ και την καταγγελία της σχετικής σύμβασης, να κλείσει τον βιολογικό των Δήμων Άργους – Μυκηνών και Ναυπλιέων για τα λύμματα που προέρχονται από τα χυμοποιεία της περιοχής.

 

Το ΒΙΝΤΕΟ:

 

Όπως είναι γνωστό χυμοποιεία της περιοχής αποστέλλουν στον βιολογικό ακατέργαστα λύμματα με υπολλείμματα εσπεριδοειδών χωρίς να έχουν κάνει την δέουσα επεξεργασία. Αποτέλεσμα είναι ο βιολογικός να μην μπορεί να επεξεργαστεί αυτές τις ποσότητες. Έτσι όλες αυτές οι ποσότητες κατευθύνονται στον Αργολικό κόλπο σε μορφή πορτοκαλάδας με συνέπεια την μόλυνση του κόλπου και τεράστιες συνέπειες για το θαλάσσιο περιβάλλον και για την οσμή της περιοχής.

Η κατάσταση όμως αυτή σήμερα δημιούργησε παρενέργειες. Οι χυμοποιείες με την σειρά τους αποφάσισαν να σταματήσουν να λαμβάνουν ποσότητες εσπεριδοειδών για χυμοποίηση. Αυτό σε μια περίοδο που τα πορτοκάλια βρίσκονται επάνω στα δένδρα δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα σε χιλιάδες παραγωγούς που βλέπουν τα προϊόντα τους να μένουν στα δένδρα και να κινδυνεύουν να μην μπορούν να τα διαθέσουν.

Η κατάσταση αυτή την στιγμή (ώρα 13.30) βρίσκεται σε ένταση, με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΡΜ κ. Πέτρο Διολίτση συνοδεία των αρχών να βρίσκεται στο χυμοποιείο Δέδε και να απαιτούν να σταματήσει η αποστολή λυμμάτων στον βιολογικό.

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ