Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΑργολίδα: Επιβεβαιώθηκε κρούσμα Κορωνοϊού στην Τετάρτη τάξη του Δημοτικού σχολείου Λυγουριού

Αργολίδα: Επιβεβαιώθηκε κρούσμα Κορωνοϊού στην Τετάρτη τάξη του Δημοτικού σχολείου Λυγουριού

Στην Τέταρτη τάξη του Δημοτικού σχολείου Λυγουριού επιβεβαιώθηκε κρούσμα Κορωνοϊού.

Από σήμερα λοιπόν και για 14 μέρες η συγκεκριμένη τάξη θα κάνει μάθημα με τηλεκπαίδευση . Όπως είναι ήδη γνωστό έχει κλείσει έως τις 8/3/2021 και το τμήμα του παιδικού σταθμού στην Αρχαία Επίδαυρο.

Σύμφωνα με τους κανόνες του ΕΟΔΥ τα υπόλοιπα παιδιά του τμήματος που βρέθηκε του κρούσμα είναι σε 14ημερη Καραντίνα,  έχουν δεν έχουν συμπτώματα, μέσα στο σπίτι τους.

Τα υπόλοιπα μέλη των οικογενειών τους εάν αισθανθούν αδιαθεσία ή οποιαδήποτε άλλο σύμπτωμα που παραπέμπει σε λοίμωξη του αναπνευστικού θα πρέπει να απευθύνονται στον ιατρό τους.

Για τα άμεσα εμπλεκόμενα άτομα των κρουσμάτων έχει δοθεί οδηγία από την πρώτη στιγμή για το τι θα κάνουν.

Σε αυτό το σημείο θέλω να τονίσω ότι σήμερα κλείσαμε και επίσημα ένα χρόνο από την εμφάνιση του πρώτου κρούσματος στην Ελλάδα!

Άρα μιλάμε για μια κατάσταση που προϋπήρχε.

Ευτυχώς για το Δήμο μας, τα κρούσματα ήταν σε μικρό βαθμό μέχρι τώρα και αντιμετωπίστηκαν σωστά τόσο από τους ασθενείς (κυρίως) όσο και από την τοπική κοινωνία.

Αυτό δεν σημαίνει ότι ΤΩΡΑ ανακαλύψαμε τον τροχό για να πιάνει πανικός όλη την τοπική κοινωνία.

Ο ΕΟΔΥ και συγκεκριμένα η ΚΟΜΥ Αργολίδας,  όπως φυσικά και το Κέντρο Υγείας Λυγουριού,  έχουν άριστη γνώση των πρωτοκόλλων και της διαδικασίας που πρέπει να ακολουθηθεί.

Κατανοούμε πλήρως την ανησυχία όλων αλλά οι μόνοι υπεύθυνοι για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση είναι οι υγειονομικοί και πιστέψτε μας το κάνουν με σοβαρότητα και αυταπάρνηση!

Αυτούς εμπιστευόμαστε!

Τηρούμε όλα τα μέτρα (μάσκα – αποστάσεις- συγχρωτισμό)!

Όταν είμαστε σε ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ είμαστε ΜΕΣΑ στο σπίτι μας και απομονωμένοι! Εάν αυτό γίνει πλήρως κατανοητό τότε δεν θα υπάρξει πρόβλημα!

Για οποιαδήποτε πληροφορία όλοι οι αιρετοί είναι στη διάθεση σας και φυσικά το υγειονομικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας Λυγουριού.

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ