Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΑΡΚΑΔΙΑΤζιούμης: «Υπάρχει έξαρση κρουσμάτων - Ενδέχεται να μπει στις «κόκκινες» περιοχές η...

Τζιούμης: «Υπάρχει έξαρση κρουσμάτων – Ενδέχεται να μπει στις «κόκκινες» περιοχές η Τρίπολη»

Εκατοντάδες συμπολίτες μας συνέρρευσαν στην πλατεία Πετρινού, την Δευτέρα 22/2/2021, για να υποβληθούν σε προληπτικά rapid tests, από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ.


«Υπάρχει έξαρση, από την προηγούμενη Τετάρτη, ειδικά στα σχολεία. Οφείλουμε όλοι να προσέχουμε, να τηρούμε τα μέτρα και να φοράμε μάσκα» τόνισε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης. Εν συνέχεια, αναφέρθηκε στη πρωτοβουλία που έλαβε, την προηγουμένη Παρασκευή, να επικοινωνήσει με την Υπουργό Παιδείας κ. Κεραμέως προκειμένου να ληφθούν όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα και να ανασταλεί η λειτουργία των σχολικών μονάδων. “Αυτό που θέλουμε να αποφύγουμε είναι να μην μεταφερθεί ο ιός από τα σχολεία στην υπόλοιπη κοινότητα”.
Προς το παρόν, δεν υπάρχει καμία απόφαση για κλείσιμο σχολείων στην περιοχή μας, με τον Δήμαρχο να συνιστά να διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας και να τηρούμε απαρέγκλιτα όλα τα μέτρα.

«Εικόνες με πάρα πολύ κόσμο στο κέντρο της Τρίπολης, πρέπει να τις αποφύγουμε» υπογράμμισε ο κ. Τζιούμης, ενώ σε άλλο σημείο αναφέρθηκε σε πληροφορίες που θέλουν γονείς να μην δέχονται τα παιδιά τους να υποβάλλονται σε τεστ ιχνηλάτησης στα σχολεία, εξηγώντας ότι αν η πληροφόρηση ισχύει, θεωρεί ότι αυτή η στάση είναι λανθασμένη και ότι όλοι πρέπει να υπακούμε στις οδηγίες των ειδικών.

Για το ενδεχόμενο να μπει στις «κόκκινες» περιοχές η Τρίπολη, ο Δήμαρχος είπε ότι αυτό θα αποφασιστεί από τα αρμόδια Υπουργεία, χωρίς πλέον τίποτα να μπορεί να αποκλειστεί.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ