Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΓκιόλας: «Άμεση αποζημίωση των πληγέντων από τον παγετό στις 16/2 στον Αργολικό...

Γκιόλας: «Άμεση αποζημίωση των πληγέντων από τον παγετό στις 16/2 στον Αργολικό κάμπο και τα Ιρια»

Το άμεσο ενδιαφέρον του εκδήλωσε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Αργολίδας Γιάννης Γκιόλας με επιστολή προς τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Λυκουρέντζο για την καταγραφή των ζημιών που άφησε πίσω της η κακοκαιρία «ΜΗΔΕΙΑ», κυρίως οι σφοδροί και συνεχόμενοι παγετοί και για την ταχύτατη αποζημίωση των πληγέντων αγροτών.

Συγκεκριμένα, ζητά να επισπευσθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες τόσο για τους
παραγωγούς όλης της Αργολικής πεδιάδας, ειδικότερα δε για τους αγρότες της περιοχής των Ιρίων, οι οποίοι επλήγησαν από τους παγετούς κυρίως στις καλλιέργειες των λαχανικών, (μαρούλια, αγκινάρες κ.α.)αλλά και στα εσπεριδοειδή που καλλιεργούνται εκεί.

Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της επιστολής:

ΝΑΥΠΛΙΟ 22-2-2021
Προς: Πρόεδρο ΕΛΓΑ κ . Ανδρέα Λυκουρέντζο.
Κε Πρόεδρε,

Την περασμένη Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2021, ισχυρός παγετός επισυνέβη σε όλη την Αργολική πεδιάδα και μετρήθηκε κατά τόπους μέχρι -5,6 Κελσίου, επακολούθησε δε εκ νέου για δύο ακόμη μέρες παγετός, δηλαδή επί τρεις συνεχείς μέρες, που οδήγησε σε σχεδόν ολοσχερή καταστροφή όσων εσπεριδοειδών οι καρποί ήσαν ακόμη στα δέντρα.

Ο παγετός της Τρίτης 16/2 έπληξε με σφοδρότητα και τον κάμπο των Ιρίων , περιοχή της πρώην Δημοτικής Ενότητας Ασίνης.

Ιδιαιτέρως δε, στην επονομαζόμενη περιοχή « Κατσιγιανναίϊκα», εκτάσεως 400-500 περίπου στρεμμάτων στην οποία καλλιεργούνται κυρίως λαχανικά, όπως μαρούλια, αγκινάρες κ.α. αλλά και εσπεριδοειδή, η καταστροφή ήταν ολοσχερής . Λαμβάνοντας υπ’όψη την αναγγελία που πραγματοποιήθηκε ήδη από τον ΕΛΓΑ για καταγραφή των ζημιών παρακαλούμε όπως:

1. Συντομευθούν οι έλεγχοι ώστε να υπάρξει ταχεία εκτίμηση των ζημιών.
2. Προωθηθεί η αποζημίωση όλων των πληγέντων από την παγοπληξία στο συντομότερο χρόνο.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΚΙΟΛΑΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ