Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΠΟΨΕΙΣΑναγνωσταράς: Πάψτε να διασύρετε την φήμη του Ναυπλίου κ. Κωστούρο

Αναγνωσταράς: Πάψτε να διασύρετε την φήμη του Ναυπλίου κ. Κωστούρο

Παρακολούθησα τις τελευταίες ημέρες τις ανακοινώσεις του Δημάρχου Ναυπλιέων για το θέμα του βιολογικού καθαρισμού για το χρέος που έχει η δημοτική μας επιχείρηση απέναντι στη ΔΕΥΑ Άργους Μυκηνών (1.000.000 €), αλλά και εις ότι αφορά την ρύπανση που προκλήθηκε στο υδάτινο περιβάλλον.

Με απορία στην αρχή, η οποία στη συνέχεια έγινε ντροπή και θυμός! Ντροπή για τις ενέργειες και την υποκριτική στάση του Δημάρχου μας, Δημήτρη Κωστούρου, που οδηγεί το Ναύπλιο στο διασυρμό και την κατρακύλα.

Δεν είναι μόνο το χρέος προς το Άργος; Που θα δικαιολογείτο εν μέρει αν η
ΔΕΥΑ Ναυπλίου είχε εκτελέσει σοβαρό έργο υποδομών και ως εκ τούτου
αντιμετώπιζε θέματα ρευστότητος.

Είναι και η υποκριτική στάση του Δημάρχου μας που έρχεται μετά την δικαστική απαίτηση των χρημάτων, να αμφισβητήσει το χρέος!!
Όλα αυτά τα ανεξόφλητα τιμολόγια των δαπανών, κ. Δήμαρχε που φτάνουν το 1.000.000 € γιατί τα παραλάμβανε επί τόσα χρόνια η ΔΕΥΑΝ Ναυπλίου;
Γιατί δεν τα αμφισβητήσατε τότε;;; Τώρα που απαιτήθηκαν δικαστικά τα χρήματα θυμηθήκατε να τα αμφισβητήσετε;; Αυτή η υποκριτική τακτική ξέρετε πως ονομάζεται: Η τακτική του «μπαταχτσή».

Σ’ αυτήν προσφεύγετε κ. Δήμαρχε!! Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΝ Ναυπλίου δήλωσε έκπληκτος για τη διαταγή πληρωμής και ο Δήμαρχός μας αμφισβητεί το χρέος!!! Κατόπιν εορτής! Πόση υποκρισία!! Εχουν μάλιστα απέναντί τους έναν Καμπόσο που απαντά με στοιχεία:

Προγραμματικές συμβάσεις τιμολόγια με παραστατικά και υπογραφές, κανονισμούς λειτουργίας, συνομολογητικά κλπ. Και ενώ ο κ. Καχριμάνης παρελάμβανε τα πάντα ο κ. Κωστούρος τα αμφισβητεί!
Πώς έφτασε λοιπόν το χρέος σ’ αυτό το ύψος χωρίς να εκτελεστεί ούτε ένα έργο στο Ναύπλιο; Πως έφτασε ένας δήμος τουριστικός με πληθώρα επιχειρήσεων – ξενοδοχείων κλπ. να χρωστά 1.000.000 € σε ένα άλλο δήμο και μάλιστα αγροτικό!
Στις 5 Φεβρουαρίου επιτελέστηκε ένα περιβαλλοντικό έγκλημα. Τα λύματα κατέληξαν στη θάλασσά μας. Την ίδια ημέρα ο Δήμαρχος Άργους δηλώνει από τις εγκαταστάσεις του βιολογικού καθαρισμού ότι προβαίνει σ’ όλες τις ενέργειες προκειμένου να επιληφθεί η δικαιοσύνη γι’ αυτό το περιβαλλοντικό έγκλημα.

Ο κατά τα άλλα λαλήστατος Δήμαρχός μας ούτε την ίδια ημέρα ούτε ημέρες μετά έχει ασχοληθεί με την ρύπανση του Αργολικού κόλπου!
Βγήκε να μας πει ότι φταίει ο εργολάβος που έχει την ευθύνη του βιολογικού καθαρισμού και ότι την διαχείριση την έχει το Άργος. Ότι κάνει πάντα!!! Τον
Πόντιο Πιλάτο! Για όλα τα στραβά φταίνε οι άλλοι!

Μετά λύπης αγαπητοί δημότες διαπιστώνω για άλλη μια φορά και το φωνάζω:
Ο Δήμος μας έχει μείνει στάσιμος. Όπως είπα και κατά την συζήτηση του
προϋπολογισμού τα φωνάζω και τώρα. Κανένα έργο υποδομής Κανένα Δίκτυο ύδρευσης, αποχέτευσης λυμάτων, ομβρίων! Κανένα νέο σχολικό κτίριο, ούτε ένας νέος κοινόχρηστος χώρος για τους δημότες. Ούτε μία πρόοδος στα σχέδια πόλεως. Και έχουν περάσει σχεδόν εννέα χρόνια δημαρχίας Κωστούρου.

Εν έτει 2021 οι κάτοικοι της Ασίνης αγοράζουν σε μπιτόνια νερό «ΣΤΥΜΦΑΛΙΑΣ» άπό ιδιωτική υδροφόρα! Εικόνες δεκαετίας του «50» ή του «60»!!! Τα βοθρατζίδικα οργώνουν καθημερινά την πλέον τουριστική ζώνη του Δήμου μας!

Η σύγκριση με το Άργος αναπόφευκτη: Πνευματικό κέντρο που δεν είχε,
κολυμβητήριο νέο που δεν είχε, σχολικά κτίρια, αναπλάσεις.
Εμείς δεν έχουμε κάνει ούτε ένα βήμα προόδου και βρισκόμαστε να χρωστάμε και 1.000.000 € στο Άργος. Τη στιγμή που στο Ναύπλιο εισπράτουν τους λογαριασμούς από τους δημότες δεν αποδίδουν τα χρήματα εκεί που πρέπει! Καθαρή παράβαση καθήκοντος!

Και αντί να απολογηθούν έρχονται κατόπιν εορτής να αμφισβητήσουν το χρέος και να καταθέσουν μηνυτήρια αναφορά μετά από 15 ημέρες για την ρύπανση του Αργολικού κόλπου.
Δεν κοροϊδεύετε πλέον κανέναν κ. Κωστούρο. Με τα τερτίπια σας αμαυρώνετε την φήμη και την υπόληψη του Δήμου μας αλλά και των δημοτών μας οι οποίοι δεν είναι μπαταχτσήδες. Φροντίστε τουλάχιστον, από δω και στο εξής να περιφρουρήσετε τη φήμη του Ναυπλίου και να πάψετε να το διασύρετε.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΡΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Επικεφαλής Παράταξης

«Ναύπλιο – Πρωτεύουσα ξανά»

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ