Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΠαπά Λευτέρης Μίχος: "Μας συγκινεί πραγματικά η αγάπη σας..."

Παπά Λευτέρης Μίχος: “Μας συγκινεί πραγματικά η αγάπη σας…”

Για μια ακόμη φορά ο αγωνιστής του συσσιτίου της Ευαγγελίστριας Ναυπλίου πατήρ Λευτέρης Μίχος μας υπενθυμίζει την ύπαρξη του και την ανάγκη συνεχούς τροφοδοσίας του. Ο παράγοντας άνθρωπος – εθελοντής για να “τρέξει” το συσσίτιο υπάρχει σε ικανοποιητικό βαθμό, η προσφορά όμως των πόρων σε καθημερινή βάση δεν είναι δεδομένος. Η ύπαρξη αλυσίδας τροφοδοσίας απαιτεί επιμονή και οργάνωση.
Ο ακούραστος πατήρ Λευτέρης Μίχος έγραψε χθες:

Η αγωνία μας ήταν και παραμένει μία. Να μην υπάρχει κανένας άνθρωπος που να στερείται το καθημερινό φαγητό. Να γνωρίζουν ότι μπορούν να πάρουν λίγο ζεστό φαγητό όσοι το έχουν ανάγκη, να βρουν έναν άνθρωπο, να πουν μια κουβέντα, ότι κάποιοι τους σκέπτονται και να αισθανθούν ότι δεν είναι μόνοι τους, γιατί η Εκκλησία είναι το αντίδοτο στην μοναξιά του κόσμου.

Δεν υπάρχει καμία δυνατότητα σωτηρίας για τον άνθρωπο, αν δεν αγαπήσει τον πλησίον του. Και βέβαια ως πλησίον υπολογίζεται ο κάθε άνθρωπος, ανεξάρτητα από γεωγραφική γειτνίαση, φυλή, φύλο, θρησκεία και εθνικότητα.

Η αγάπη δεν αποτελεί μια γενικόλογη και συναισθηματική εκδήλωση συμπάθειας, αλλά παίρνει σάρκα και οστά με συγκεκριμένους πρακτικούς τρόπους . Η αγάπη της Εκκλησίας στους αναγκεμένους αδελφούς μας εκφράζεται ως πράξη αλληλεγγύης και ανθρωπιάς, ως μια προσπάθεια να βιώσουν αυτοί οι άνθρωποι την θαλπωρή και την τροφή.

Η συγκεκριμένη καθημερινή μαρτυρία αγάπης του Συσσιτίου του Ιερού Ναού της Ευαγγελίστριας Ναυπλίου, θα ήταν αδύνατο να επιτευχθεί χωρίς τη βοήθεια και συμβολή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Νεκταρίου, των τοπικών αρχών και φορέων, κυρίως του Δήμου Ναυπλιέων, των δωρητών και όλων των εθελοντών, που από το περίσσευμα της καρδιάς τους, βρίσκονται εδώ για να συνδράμουν στο δύσκολο αυτό επίτευγμα, αλλά και των τοπικών μέσων ενημερώσεως, τους οποίους ευχαριστούμε όλους εγκάρδια.


Είναι αξιοθαύμαστη η προθυμία όλων, οι οποίοι με τη βοήθεια του θεού, εργάζονται με πλήρη υπευθυνότητα σε αυτό το φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο της Ευαγγελίστριας. Η πολύτιμη αρωγή όλων, μας συγκινεί βαθύτατα και μας προσφέρει την απαραίτητη ηθική τόνωση για να συνεχίσουμε την προσπάθεια προς όφελος των απόρων και ανήμπορων συνανθρώπων μας.

Θα αντιμετωπίζαμε τεράστιες δυσκολίες αν απουσίαζε η στήριξη των φιλάνθρωπων της πόλης μας με τόση εμπιστοσύνη και προθυμία. Δωρεές σε χρήματα και τρόφιμα μας επιτρέπουν την καθημερινή διανομή των γευμάτων, χωρίς καμία απολύτως διάκριση.

Τραπεζικός λογαριασμός του Φιλόπτωχου Ταμείου – Συσσιτίου του Ιερού Ναού Ευαγγελίστριας Ναυπλίου:
Alpha Bank 540-002101206970 και
IBAN : GR37 0140 5400 5400 0210 1206 970
ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ