Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΑγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Αργολίδας: Όλοι στη μάχη για την επιτυχία της απεργίας...

Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Αργολίδας: Όλοι στη μάχη για την επιτυχία της απεργίας – αποχής!

«Εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση των σχολείων»

 Όλοι στη μάχη για την επιτυχία της απεργίας – αποχής!
 Εδώ και τώρα ουσιαστικά μέτρα προστασίας από την πανδημία, για
ανοιχτά σχολεία με ασφάλεια και υγιεινή!
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Το Υπουργείο Παιδείας δημοσίευσε την Υπουργική Απόφαση (Υ.Α.) με ΦΕΚ 140/20-1-2021 με τίτλο: «Συλλογικός προγραμματισμός, εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση των σχολικών μονάδων ως προς το εκπαιδευτικό τους έργο».

Η ΔΟΕ και η ΟΛΜΕ αποφάσισαν ομόφωνα απεργία – αποχή από όλες τις διαδικασίες της «αξιολόγησης» (ομάδες δράσης, σχέδια δράσης, εκθέσεις αξιολόγησης, εξωτερική αξιολόγηση).
 Μέσα από τα σωματεία μας, με συνελεύσεις, ενημερωτικές συναντήσεις, διαδικτυακές εκδηλώσεις, ενημερώσεις γονέων, οργανώνουμε την υλοποίηση της απόφασης του κλάδου.

 Κανένας μόνος του απέναντι στις κυβερνητικές στοχεύσεις. Με τη συλλογική μας στάση και απόφαση σε κάθε Σύλλογο Διδασκόντων, υπερασπιζόμαστε τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας, τον παιδαγωγικό μας ρόλο.
 Ο αγώνας για την αποτροπή του Π.Δ. 152 (αξιολόγηση εκπαιδευτικών), του ν. 4024/2011 (αξιολόγηση, προαγωγή, βαθμολογική εξέλιξη), το μπλοκάρισμα της «αξιολόγησης» στο Δημόσιο, με καθολική συμμετοχή των εργαζομένων, αποτελούν σημαντικές παρακαταθήκες.

 Όπως αφήσαμε στα χαρτιά τις ρυθμίσεις για τις κάμερες στην τάξη, όπως ακυρώσαμε τις πραξικοπηματικές μεθοδεύσεις για εκλογές – παρωδία στα Υπηρεσιακά Συμβούλια, έτσι και τώρα μπορούμε να τους εμποδίσουμε.

Γιατί συμμετέχουμε μαζικά στην απεργία – αποχή;

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. ισχυρίζεται ότι η «εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση» στην εκπαίδευση έχει ως στόχο «τη βελτίωση της ποιότητας του παρεχόμενου εκπαιδευτικού έργου», «της παιδαγωγικής και μαθησιακής λειτουργίας», «της διοικητικής λειτουργίας» καθώς και την «επαγγελματική ανάπτυξη των εκπαιδευτικών».

Μας κοροϊδεύουν, κυριολεκτικά, μπροστά στα μάτια μας!
Εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές γνωρίζουμε από «πρώτο χέρι» τα «έργα και τις
ημέρες» κυβέρνησης και Υπουργείου Παιδείας. Αν πρόθεσή τους ήταν να στηρίξουν τη λειτουργία των σχολείων θα είχαν ικανοποιήσει τις δίκαιες διεκδικήσεις μας, θα είχαν πάρει μέτρα για τη λειτουργία των σχολείων με ασφάλεια και υγιεινή όλο αυτό διάστημα της πανδημίας.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ