Τρίτη, 4 Οκτωβρίου, 2022
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΣύριζα Αργολίδας: «Η μη έγκαιρη αντιμετώπιση περιστατικών, μη τήρησης των μέτρων, μπορεί...

Σύριζα Αργολίδας: «Η μη έγκαιρη αντιμετώπιση περιστατικών, μη τήρησης των μέτρων, μπορεί να αποδειχθεί ολέθρια για την Αργολίδα»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ του Τμήματος Υγείας της ΝΕ Αργολίδας ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ Θέμα: «Η μη έγκαιρη αντιμετώπιση περιστατικών, μη τήρησης των μέτρων, μπορεί να αποδειχθεί ολέθρια για την Αργολίδα»

Εν μέσω του τρίτου κύματος πανδημίας και της αύξησης κρουσμάτων, διασωληνώσεων και θανάτων, η Πολιτεία οφείλει να θωρακίσει την κοινωνία και να διασφαλίσει την τήρηση των κανόνων μέσω ελέγχων και μέτρων, με σκοπό τον περιορισμό της διάδοσης του ιού.

Ο Νομός της Αργολίδας δεν αποτελεί εξαίρεση. Ο έντονος συγχρωτισμός, που αναπόφευκτα λαμβάνει χώρα στα δυο Γενικά Νοσοκομεία του Νομού, στους εποχικούς και μη, πολυπληθείς χώρους εργασίας (συσκευαστήρια, εργοστάσια, κτλ) και στις
μαζικές δομές (στρατόπεδο, φυλακές, κα.) επιβάλλει από πλευράς των Υγειονομικών Αρχών και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αυξημένη επαγρύπνηση και αυστηρή τήρηση των κανόνων για την αποφυγή της μετάδοσης.

Ζητάμε από τη Διοίκηση των Νοσηλευτικών Μονάδων Άργους και Ναυπλίου, τον ΕΟΔΥΥ και τους Δήμους του Νομού να λάβουν άμεσα μέτρα για επιπρόσθετους ελέγχους, για επίσπευση της διαδικασίας εμβολιασμών, ειδικά στο χώρο των υγειονομικών, και για προσεκτική επίβλεψη της τήρησης των μέτρων προστασίας (μάσκες, γάντια, αποστάσεις, κα).

Η απόκρυψη ύποπτων κρουσμάτων, η μη έγκαιρη αντιμετώπιση περιστατικών, η ανοχή στους αρνητές και η ολιγωρία, δεν βοηθούν την τοπική κοινωνία και οικονομία, αλλά συντελούν στην επιβάρυνση της επιδημιολογικής εικόνας του Νομού, γεγονός που θα επιφέρει ανυπολόγιστες συνέπειες.

Η ευθύνη της προστασίας των εργαζομένων και του λαού της Αργολίδας, η υποχρέωση για άμεση αντιμετώπιση περιπτώσεων μη τήρησης των μέτρων και η διαφανής ενημέρωση είναι καίρια βήματα σε αυτή την τρίτη φάση της πανδημίας που διανύουμε, εν μέσω ενός δύσκολου χειμώνα. Τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας και οι τοπικές υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας, στο Νομό, οφείλουν να πράξουν άμεσα τα δέοντα.

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ