Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΓκιόλας: «Σε ακραίες καταστάσεις οδηγούνται επιχειρήσεις και εργαζόμενοι στην εστίαση- τουρισμό»

Γκιόλας: «Σε ακραίες καταστάσεις οδηγούνται επιχειρήσεις και εργαζόμενοι στην εστίαση- τουρισμό»

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΛΕΙΔΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΑΡΑΔΙΔΟΝΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ Ν.Δ.

Κλειδιά επιχειρήσεων εστίασης συλλέχτηκαν σήμερα στη συγκέντρωση-εμβληματική διαμαρτυρία που διοργάνωσε, από τις 12.00 έως τις15.00 στη Πλατεία Συντάγματος στο Ναύπλιο,

ο τοπικός σύλλογος επαγγελματιών εστίασης. Τα κλειδιά μαζί με υπεύθυνες δηλώσεις επαγγελματιών, θα παραδοθούν στο μέγαρο Μαξίμου από αντιπροσωπεία 99 επαγγελματιών. Παραλήπτης η Κυβέρνηση της Ν.Δ, ο Άδωνις Γεωργιάδης που αναλαμβάνει πλέον την δέσμευση να λειτουργήσει τις επιχειρήσεις που κλείνουν και γίνεται ο μεγαλύτερος ιδιοκτήτης εστιατορίων-μπαρ στην Ελλάδα!

Η πόρτα είναι κλειδωμένη 2 φορές. Τα λουλούδια θέλουν πότισμα, έχουν μαραθεί και το ηλεκτρικό ρεύμα είναι κομμένο, χρειάζεται επανασύνδεση. Αν χτυπήσει το τηλέφωνο μην το σηκώσεις. Οι λογαριασμοί βρίσκονται στο πρώτο τραπέζι δεξιά πίσω από την πόρτα. Καλή επιτυχία και καλές δουλειές"

Αυτά εύχονται στο υστερόγραφο της υπεύθυνης δήλωσης οι επαγγελματίες της εστίασης και ενημερώνουν τους κυβερνώντες για τη δεινή κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει.
Επιμένουν ότι δεν αφορά μόνο την πλειονότητα των 80000 επιχειρήσεων, αλλά τους ίδιους, τις οικογένειες τους και περισσότερους από 350.000 εργαζόμενους, καθώς πρόκειται για τον δεύτερο μεγαλύτερο εργοδότη της Ελλάδας.
Ακραίες καταστάσεις αντιμετωπίζουν και οι εργαζόμενοι στην εστίαση αφού πάνω από 200.000 είναι κάτω από τα όρια επιβίωσης.

Στις πρόσφατες εξαγγελίας του υπουργού οικονομικών, κ.Σταικούρα δεν ακούστηκε ούτε μια φορά η λέξη εργαζόμενοι, μόνο ότι ενδέχεται να επεκταθεί τον Μάρτιο το επίδομα Αναστολής. Μόνο που τα 534 ευρώ τον μήνα δεν φτάνουν για να ζήσουν, ενώ για τους 70.000 εποχικούς περιμένουν ακόμα να παραταθεί το επίδομα ανεργίας που έληξε τον Γενάρη.

Όλο το 2020 οι εποχικοί που δεν δούλεψαν το καλοκαίρι πήραν 2.000 ευρώ, δηλαδή 3 ευρώ την ημέρα, μας λέει ο Π. Χότζογλου, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων σε Επισιτισμό- Τουρισμό. Παρών στην Πλατεία Συντάγματος και ο Βουλευτής Αργολίδας ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Γκιόλας, ο οποίος τόνισε ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη αφήνει έναν κλάδο με τόσους εργαζόμενους και τόση συνεισφορά στο ΑΕΠ να καταρρεύσει. Είναι τελικά επιλογή της κυβέρνησης να αδιαφορεί-και να στηρίζει πραγματικά μόνο εκεί που υπάρχουν συμφέροντα.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ