Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΧρόνης: Ο πρόχειρος έλεγχος στις σχολικές επιτροπές μάλλον ήταν πολύ πρόχειρος

Χρόνης: Ο πρόχειρος έλεγχος στις σχολικές επιτροπές μάλλον ήταν πολύ πρόχειρος

Ο πρόχειρος έλεγχος στις σχολικές επιτροπές μάλλον ήταν πολύ πρόχειρος αφού οι ορκωτοί λογιστές που ανέλαβαν την διερεύνηση της υπόθεσης τελικά έβγαλαν λαυράκι καταγράφοντας έλλειμμα υπερδιπλάσιο από το αρχικό.

Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε το πόρισμα που κλήθηκε ο Δήμος Επιδαύρου να παραλάβει από τους ορκωτούς λογιστές και αφορούσε τις χρήσεις 2011-2016
των σχολικών επιτροπών.

Στις σχολικές επιτροπές είχε διαπιστωθεί έλλειμμα από την τότε δημοτική αρχή Γκάτζιου, κατόπιν επίπονης και επίμονης προσπάθειας του συνδυασμού μας, που ήταν στη αντιπολίτευση. Δεν χρειάζεται να αναφερθούμε στο ιστορικό των ενεργειών μας για να πείσουμε τον ίδιο τον πρώην δήμαρχο που μας έλεγε ψεύτες και συκοφάντες, ώστε τελικά μετά από 10 ολόκληρους μήνες να
αποδεχθεί αυτά που του λέγαμε ήταν πραγματικότητα.

Αφού λοιπόν τον Οκτώβριο του 2016 το παραδέχθηκε προχώρησε σε διάφορες χαλαρές ενέργειες για να φτάσουμε τον Σεπτέμβρη του 2019, όταν αναλάβαμε να διαπιστώσουμε ότι δεν υπήρχε δικηγόρος που χειρίζεται την υπόθεση και άκουσον άκουσον,  πηγαίναμε στο δικαστήριο με έναν "πρόχειρο έλεγχο " που είχε διενεργήσει ο ίδιος και μιλούσε για έλλειμμα 76.000 €.

Αμέσως παραγγείλαμε έκτακτο διαχειριστικό έλεγχο από ορκωτούς λογιστές και το αποτέλεσμα είναι ότι βρέθηκε έλλειμμα 178.000€!!! Δηλαδή 2,5 φορές επάνω από τον ‘’πρόχειρο έλεγχο’’.

Δήλωση Δημάρχου Επιδαύρου Τάσου Χρόνη
«Δυστυχώς το ποινικό μέρος μπήκε στο αρχείο, καθώς το ποσό του ‘’πρόχειρου ελέγχου’’ του ελλείμματος ήταν πλημμεληματικού χαρακτήρα. Εάν είχαν πάει σε έλεγχο από ορκωτούς λογιστές από το 2016, τότε θα είχαμε το σημερινό αποτέλεσμα και φυσικά δεν θα είχαν παραγραφεί τα αδικήματα! Αυτό είναι το μεγαλύτερο πολιτικό λάθος της προηγούμενης δημοτικής αρχής, για το
συγκεκριμένο θέμα!

Θεωρούμε το ποινικό μέρος κεφαλαιώδους σημασίας γιατί θα αποδείκνυε τους πραγματικούς ενόχους και δεν τσουβάλιαζε όλα τα μέλη των σχολικών επιτροπών! Δυστυχώς η προηγούμενη διοίκηση ανάμεσα στα μέλη των επιτροπών και τους πολιτικούς συνοδοιπόρους της , διάλεξε τους
δεύτερους!

Εμείς από εδώ και πέρα λέμε ότι πρέπει με κάθε τρόπο να προστατεύσουμε τα μέλη των σχολικών επιτροπών που δεν έφταιγαν και κάποιοι τα άφησαν να παλέψουν μόνα τους απέναντι στους ελεγκτικούς μηχανισμούς!

Θα κοινοποιήσουμε το πόρισμα στις σχολικές επιτροπές, την αποκεντρωμένη διοίκηση, την επίτροπο του ελεγκτικού συνεδρίου Αργολίδας αλλά και την ενιαία αρχή διαφάνειας και θα ζητήσουμε να ολοκληρωθεί ο έλεγχος από τα θεσμοθετημένα όργανα του κράτους, με βάση το πόρισμα αυτό!

Φυσικά θα προσπαθήσουμε να επαναφέρουμε το ποινικό κομμάτι για να λογοδοτήσουν οι πραγματικοί ένοχοι και είμαστε ξεκάθαρα απέναντι σε τέτοιες συμπεριφορές λέγοντας ότι όποιος ξανασκεφτεί να βάλει το δάχτυλο στο μέλι, θα μείνει χωρίς χέρι!»

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ
ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΧΡΟΝΗΣ

EXTRA News:

 Δείτε τον δασικό χάρτη Αργολίδας και πληροφορίες για την περίπτωση αμφισβήτησης του χαρακτηρισμού

 

 

 Η κουζινομηχανή της μαμάς που μου έλυσε τα χέρια!!!

 

 

 Ο εμβολιασμός του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας κατά της νόσου COVID-19

 

 

 Κούρεμα και Trimmer, 2 σε 1

 

 

 

 Μουτίδου: Ομαδικό σεξ, ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες και σύζυγοι επί πληρωμή στο θέατρο

 

 

 Νέα Γενική Γραμματέας Σύγχρονου Πολιτισμού τοποθετείται η Ελένη Δουνδουλάκη

 

 

 

 Κάμερα Ασφαλείας Dome 5MP FHD

 

 

 

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ