Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΟ Παναγ. Νίκας στην Αργολίδα για Τεχνικό Πρόγραμμα, Βιολογικό, Αναπτυξιακή, Μαρίνα και...

Ο Παναγ. Νίκας στην Αργολίδα για Τεχνικό Πρόγραμμα, Βιολογικό, Αναπτυξιακή, Μαρίνα και Εσπεριδοειδή … (ΒΙΝΤΕΟ + ΦΩΤΟ)

Σε σύσκεψη σήμερα Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2021 στην Αργολίδα με δημάρχους και αντιπεριφερειάρχες παραβρέθηκε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

 

Το ΒΙΝΤΕΟ: 

 

Η σύσκεψη έγινε στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας Ιωάννη Μαλτέζου και παραβρέθηκαν εκτός του περιφερειάρχη οι αντιπεριφερειάρχες Δημήτρης Σχοινοχωρίτης και Ιωάννης Μαντζούνης και οι δήμαρχοι Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, Ερμιονίδας Ιωάννης Γεωργόπουλος και Επιδαύρου Τάσος Χρόνης. Χαρακτηριστικό της συνεδρίασης ήταν η απουσία του δημάρχου Άργους – Μυκηνών Δημήτρη Καμπόσου.

Της συζήτησης προηγήθηκε συνέντευξη τύπου στην οποία ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε στα επτά επίπεδα του Τεχνικού Προγράμματος της Αργολίδας για το οποίο τόνισε τον στόχο της απορρόφησης των χρημάτων που είναι διαθέσιμα. 
Αναφορά έγινε επίσης στην προγραμματική για τον εκσυγχρονισμό του Βιολογικού των δήμων Άργους – Μυκηνών και Ναυπλιέων, που υπογράφηκε λίγο αργότερα από τους Πέτρο Διολίτση πρόεδρο της ΔΕΥΑΡΜ και Γιώργο Καχριμάνη πρόεδρο της ΔΕΥΑΝ. 

Στη συνέχεια ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε στην παροχή των μετοχών του 38% της Αναπτυξιακής Αργολίδας που κατείχε η περιφέρεια προς τους δήμους Ναυπλιέων, Ερμιονίδας και Επιδαύρου. Να σημειωθεί ότι ο δήμος Άργους – Μυκηνών δεν ζήτησε να πάρει μερίδιο από την παροχή των δωρεάν μετοχών, αφού τις θεωρεί “μετοχές μιας ανενεργής εταιρίας – φούσκας”.

Στην συνέχεια ο κ. Νίκας αναφέρθηκε στην κατασκευή με ΣΔΙΤ της Μαρίνας Ναυπλίου προϋπολογισμού 100 εκατ. ευρώ, την έναρξη της κατασκευής της οποίας προσδιόρισε προς το τέλος του 2021.

Τέλος ο περιφερειάρχης ανέφερε ότι από τα 90 εκατομμύρια ευρώ του ΕΣΠΑ που παραμένουν αδιάθετα τα 65 θα κατευθυνθούν στην Αργολίδα και θα διατεθούν μέχρι το τέλος του 2023. Από αυτά τα 50 θα διατεθούν για την οδική σύνδεση της Αργολίδας με την κεντρική Εθνική Οδό της Πελοποννήσου και τα υπόλοιπα 15 για την επανεκκίνηση της σιδηροδρομικής γραμμής από Κόρινθο μέχρι Ναύπλιο.

Ολόκληρη την συνέντευξη τύπου μπορείτε να παρακολουθήσετε στο βίντεο του ΑΡΓΟΝΑΥΠΛΙΑ TV σε αυτή την ανάρτηση.

ΦΩΤΟ:

EXTRA News:

 Δείτε τον δασικό χάρτη Αργολίδας και πληροφορίες για την περίπτωση αμφισβήτησης του χαρακτηρισμού

 

 

 Η κουζινομηχανή της μαμάς που μου έλυσε τα χέρια!!!

 

 

 Ο εμβολιασμός του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας κατά της νόσου COVID-19

 

 

 Κούρεμα και Trimmer, 2 σε 1

 

 

 

 Μουτίδου: Ομαδικό σεξ, ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες και σύζυγοι επί πληρωμή στο θέατρο

 

 

 Νέα Γενική Γραμματέας Σύγχρονου Πολιτισμού τοποθετείται η Ελένη Δουνδουλάκη

 

 

 

 Κάμερα Ασφαλείας Dome 5MP FHD

 

 

 

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ