ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Διαμαρτυρία του Σωματείου Α.Σ.Σ.Ο.Α.Α. για τον αγώνα ανάβασης ΑΧΛΑΔΟΚΑΜΠΟΥ 2021

ΕΠΙΣΤΟΛΗ –ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ Α.Σ.Σ.Ο.Α.Α  ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΑΝΑΒΑΣΗΣ ΑΧΛΑΔΟΚΑΜΠΟΥ 2021

Προς:  Όλους τους ενδιαφερόμενους του μηχανοκίνητου αθλητισμού της χώρας μας, και ιδιαίτερα του χώρου των Αγώνων Αναβάσεων.

      Μετά την ανεξήγητη απουσία της Ανάβασης Αχλαδόκαμπου από το ημερολόγιο του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Αναβάσεων  και χωρίς να έχουμε δεχτεί ένα ισχυρό  επιχείρημα που να αιτιολογεί την απόφαση αυτή, νοιώθουμε την ανάγκη να σχολιάσουμε τα εξής:

      Θα αρχίσουμε από τις δημοσιεύσεις του κου Προέδρου της ΕΠ.Α σε σελίδα κοινωνικής Δικτύωσης που αφορούν αυτό το θέμα.

Ανέφερε ο Πρόεδρος ΕΠΑ: ‘’Την άρπαξαν οι λέσχες της Αθήνας΄΄

 Η ανάληψη του αγώνα Ανάβασης Αχλαδόκαμπου, από το Σωματείο μας εδώ και τρία χρόνια, έγινε σε συνεννόηση με τον αγαπητό φίλο κο Νίκο Γιαννόπουλο Πρόεδρο του Σωματείου  Α.Λ.Τρίπολης, το οποίο τότε σταμάτησε την δραστηριότητα του.

Οι σχέσεις μας με το  σωματείο της Α.Λ.Τ. ήταν ανέκαθεν πολύ καλές μιας και από την  θέση του Αντιπροέδρου του Σ.Ο.Α.Α., ο τωρινός Πρόεδρος του Α.Σ.Σ.Ο.Α.Α. είχε συνδράμει ώστε να  διοργανωθεί με αρτιότητα και ασφάλεια και να συμπεριληφθεί στο Πρωτάθλημα Αναβάσεων, με αποτέλεσμα να γίνει από τους πιό δημοφιλείς και αγαπητούς αγώνες του θεσμού. Θέλουμε να υπενθυμίσουμε σε όλους και φυσικά να ενημερώσουμε τον πρόεδρο της ΕΠ.Α, που δείχνει να μην γνωρίζει, ότι την προετοιμασία του Αγώνα την έκανε η Α.Λ.Τρίπολης και την οργάνωση το Σωματείο STARTLINE.Ακριβώς την ίδια συνταγή και συνεργασία είχαμε και στην μία ανάβαση Τσακώνας που έγινε το 2019.

Εμείς την μία χρονιά συνεργαστήκαμε με τοπικό Σωματείο, με σκοπό την μεταφορά γνώσης και εμπειρίας, εκπαίδευση νέων στελεχών και συνεργατών της περιφέρειας, κινητοποίηση τοπικών επαγγελματιών και υπηρεσιών  και γενικά ανάπτυξη του μηχανοκίνητου στην περιφέρεια.

 Επειδή όμως κανένα άλλο σωματείο δεν ήθελε τον αγώνα και έχοντας στην ιδεολογία μας  ότι μια τέτοιου επιπέδου αγωνιστική διαδρομή δεν πρέπει να σταματήσει να γίνεται , ζητήσαμε και διοργανώσαμε τον Αγώνα το 2018. Καταπληκτική αγωνιστική διαδρομή, καινούργια άσφαλτος, μπαριέρα στο 95% της διαδρομής, φιλική τοπική κοινωνία προς τους αγώνες  και κοντά στην Αθήνα είναι μερικά από τα πολλά προτερήματα της, που δύσκολα βρίσκουμε για το άθλημα που αγαπάμε.

        Και συνέχισε ο πρόεδρος της ΕΠ.Α ‘’η λέσχη Τριπόλεως έχει συγχωνευθεί με Καλαμάτα’’

Οι αθλητές της Τρίπολης δημούργησαν καινούργιο Σωματείο την Α.Λ.Μ.Α. Τρίπολης και μεταγράφηκαν προσωρινά στην γειτονική Α.Λ.Α.Καλαμάτας ώστε να μπορούν να συμμετέχουν στους αγώνες μέχρι να ολοκληρωθούν οι τυπικές διαδικασίες νομιμοποίησης του νέου Σωματείου. Ουδέποτε έγινε καμμία συγχώνευση.  

Και πως άραγε την εννοεί ο πρόεδρος ΕΠ.Α αυτή την συγχώνευση; Από πού προκύπτει; Και γιατί ποτέ δεν έκανε σχετικό λόγο το σωματείο της Καλαμάτας; Και αν ακόμη έχει επέλθει συγχώνευση αυτό σημαίνει ότι δικαιωματικά επειδή έγινε αγώνας στον νομό Τριπόλεως αυτομάτως   μεταφέρεται στον νομό Μεσσηνίας που εδρεύει το σωματείο της Καλαμάτας; Πραγματικά αδυνατούμε να κατανοήσουμε την λογική του προέδρου.

        ……….’’Μπήκε πρώτη Ανάβαση γιατί καμία άλλη λέσχη δεν ήθελε να ξεκινήσει το πρωτάθλημα για τους λόγους που καταλαβαίνεις’’  Ποτέ δεν μας προτάθηκε κάτι τέτοιο από τον Πρόεδρο της ΕΠ.Α, ούτε κάποιον άλλο, εξάλλου για μας είναι εύκολο το έχουμε κάνει ήδη.Το 2020, το Σωματείο μας με την Ανάβαση Αχλαδόκαμπου ξεκίνησε τους αγώνες  εν μέσω Πανδημίας, μετά από ένα αυστηρό Lockdown ,με μεγάλη αβεβαιότητα αν οι αθλητές θα είχαν ετοιμάσει τα αυτοκίνητα τους, για πρώτη φορά χωρίς θεατές, δοκιμάζοντας πρώτοι τα αυστηρά υγειονομικά μετρα, έκανε την δεύτερη πολύ πετυχημένη οργάνωση του Αγώνα δεχόμενοι τα συγχαρητήρια όλων των ανθρώπων του χώρου ακόμα και αυτών που δεν μας συμπαθούν, για το τόλμημα μας, που σήμανε την έναρξη των Ελληνικών Αγώνων Αυτοκινήτου για την δύσκολη περσινή χρονιά.

Η απάντηση της ΟΜΑΕ ,στην αποφαση  μας να ξεκινήσουμε τους αγώνες του2020 που δεν αναλάμβανε κανένα άλλο Σωματείο, είναι ότι ο ο αγώνας θα είναι εκτός πρωταθλήματος για το 2021,  χωρίς να προβληθεί κάποιο ουσιαστικό επιχείρημα και ενάντια στην θέληση των περισσοτέρων οδηγών Αναβάσεων που αγαπούν τον αγώνα του Αχλαδόκαμπου.

       Σας παραθέτουμε ακόμη μιά δημοσίευση του Προέδρου της ΕΠΑ, που πρέπει να προβληματίσει τους αθλητές, την Προσωρινή Διοίκηση της ΟΜΑΕ, και ιδιαίτερα αυτούς που τον επέλεξαν για αυτή τη θέση…….” Κανονικά αυτό το καλάμι που μου λέει ο Κύρκος πρέπει να το πάρω και να σας πάρω στο κυνήγι όλους εσάς τους παλιούς που τα ξέρετε όλα! Παίρνετε τηλέφωνο και ότι μα….α σας έρχεται στο κεφάλι τι λέτε και το ζητάτε! Την ΟΜΑΕ-ΕΠΑ περίμενα για να καβαλήσω το καλάμι.’’

Δεν θα σχολιάσουμε ούτε το ύφος, ούτε την φρασεολογία του Προέδρου της ΕΠ.Α που μακρά απέχει από την σοβαρότητα που χρειάζεται για την θέση που έχει αναλάβει, για την οποία επιβάλλεται σεβασμός στην ιστορία του χώρου, επιχειρηματολογία και τις βασικές αρχές της δεοντολογίας.

             Θα αναφέρουμε  μόνο στην Προκύρηξη των Πρωταθλημάτων της ΟΜΑΕ, που είναι εν ισχύ την ημέρα της Ανακοίνωσης του προγράμματος του 2021, αναγράφονται τα εξής:

 Αρ 13.  ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΙ ΕΝΤΑΞΗ ΑΓΩΝΩΝ ΣΕ ΘΕΣΜΟΥΣ – ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ  Παραγραφος 19.3

Οι αγώνες αυτοί θα πάρουν την θέση ενός  ή περισσοτέρων αγώνων ανά θεσμό που την προηγούμενη χρονιά δεν ανταποκρίθηκαν στις αντίστοιχες απαιτήσεις και που κρίθικαν με τις προβλεπόμενες διαδικασίες ότι δεν μπορούν να είναι μέρος του εκάστοτε θεσμού ,τουλάχιστον μέχρι να αιτηθούν εκ νέου ,να ελεγθούν και να αξιολογηθούν ότι εξέλειπαν οι λόγοι που τους έθεσαν εκτός θεσμού.

Φυσικά δεν έγινε κάτι τέτοιο, κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί  ότι η Ανάβαση Αχλαδόκαμπου που Διοργανώνει το Σωματείο Α.Σ.Σ.Ο.Α.Α. δεν ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις ενός σύγχρονου Πρωταθληματικού Αγώνα Ανάβασης.

Το Σωματείο μας ανταποκρίθηκε με συνέπεια στις απαιτήσεις της δύσκολης εποχής  και διοργάνωσε υποδειγματικά τον αγώνα. Σύμφωνα με την  προκύρηξη των Πρωταθλημάτων και την αναφορά στην παραπάνω διάταξη, δεν μπορεί να βγει από το Πρωτάθλημα.

Το Σωματείο μας παρά το γεγονός ότι είναι Ιδρυτικό της Ομοσπονδίας δεν αναλαμβάνει πέντε και έξι αγώνες, δεν περιφέρεται ως θίασος ανά την επικράτεια  για δήθεν συνδρομή περιφερειακών σωματείων σε συγκεκριμένες διοργανώσεις, αφού αντιλαμβάνεται  σε εντελώς διαφορετική βάση την σύμπραξη και συνεργασία των σωματείων, μακριά από εργολαβικού τύπου συνεργασίες, έχει στελέχη οδηγούς, ανθρώπους με ιστορία στο χώρο, και παλιά στελέχη του Σ.Ο.Α.Α.

Δυστυχώς αυτοί που έχουν όραμα και στόχο να κάνουν κάτι καλύτερο και διαφορετικό εκτελούνται με συνοπτικές διαδικασίες από άτομα  με διαφορετικά κριτήρια από αυτά που επιβάλλει η εξέλιξη του μηχανοκίνητου Αθλητισμού στην χώρα μας . Οι ενέργειες τους στην κρίση σας.

Οι όποιες   αναφορές μας στο πρόσωπο του προέδρου της ΕΠΑ δεν αφορούν τον θεσμό του προέδρου της ΕΠΑ , αλλά τον συγγραφέα των συγκεκριμένων δημοσιεύσεων  που αποτέλεσαν την αφορμή της επιστολής αυτής. ΄Αλλωστε ποτέ δεν επιλέξαμε να κάνουμε παρουσία και πολιτική μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.  Η θέση μας ήταν και θα είναι πάντοτε στις αγωνιστικές διαδρομές, είτε υπηρετώντας τους αθλητές , είτε όντας εμείς οι ίδιοι αθλητές. 

Το Διοικητικό Συμβούλιο,  τα μέλη  και οι φίλοι του Αθλητικού Σωματείου Α.Σ.Σ.Ο.Α.Α.

EXTRA News:

 Δείτε τον δασικό χάρτη Αργολίδας και πληροφορίες για την περίπτωση αμφισβήτησης του χαρακτηρισμού

 

 

 Η κουζινομηχανή της μαμάς που μου έλυσε τα χέρια!!!

 

 

 Ο εμβολιασμός του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας κατά της νόσου COVID-19

 

 

 Κούρεμα και Trimmer, 2 σε 1

 

 

 

 Μουτίδου: Ομαδικό σεξ, ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες και σύζυγοι επί πληρωμή στο θέατρο

 

 

 Νέα Γενική Γραμματέας Σύγχρονου Πολιτισμού τοποθετείται η Ελένη Δουνδουλάκη

 

 

 

 Κάμερα Ασφαλείας Dome 5MP FHD

 

 

 

 

 

Argonafplia.gr (NT)

Πρόσφατα

Ο ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟΣ B.C. κατεβάζει ομάδα στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 𝐔𝟐𝟏 της σεζόν 2024-25

Στη σημαντική απόφαση να συμμετάσχει στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 𝐔𝟐𝟏 της σεζόν 2024-25 προχώρησε το Διοικητικό…

13 λεπτά πριν

Άνδρας απειλούσε να αυτοκτονήσει στον Ισθμό

Σύμφωνα με πληροφορίες του loutrakiblog.gr άνδρας, ηλικίας περίπου 50 ετών, Κορίνθιος, απειλούσε να αυτοκτονήσει πηδώντας…

21 λεπτά πριν

Τα εγκαίνια του Ι.Ν. Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου στον προαύλιο χώρο του ναού της Ευαγγελίστριας Ναυπλίου

Στον προαύλιο χώρο του ναού της Ευαγγελίστριας Ναυπλίου έχει γίνει η ανέγερση ενός μικρού ναού…

10 ώρες πριν

Ένα απόγευμα γεμάτο με σκάκι, χαμόγελα και κέφι στην Αργολίδα

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος Αργολίδας και οι σκακιστικοί σύλλογοι της ευρύτερης περιοχής, σας προσκαλούν όλους, μικρούς…

12 ώρες πριν

Ο Τάκης Κοντός νέος πρόεδρος του Συνδέσμου Προπονητών Ποδοσφαίρου Αργολίδας

Κατόπιν των αρχαιρεσιών που διενεργήθηκαν στο Ναύπλιο στις 29-04-2024, αναδείχθηκε η νέα Εκτελεστική Επιτροπή του…

12 ώρες πριν

Ναύπλιο: Έλεγχος σε χώρο φιλοξενίας αδέσποτων από την κτηνιατρική υπηρεσία της Περιφέρειας (βίντεο)

Διενεργήθηκε σήμερα από την κτηνιατρική υπηρεσία της Περιφέρειας κατόπιν εισαγγελικής εντολής έλεγχος σε χώρο όπου…

14 ώρες πριν